Görüş Bildir

Gollüm' ün kötü karakter olduğu kesinleşirse, Recep Tayyip Erdoğan' a hakaret suçundan mapusa girecek

Yüzüklerin Efendisi filmindeki "Gollum" karakteri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın resmini fotoşop ile birleştiren ve akabinde de sosyal medya hesabında paylaşan Dr. Bilgin Çiftçi hakkında açılan hakaret davasının görülmesine devam edildi. Gollum davası olarak kayıtlara geçen hakaret vukusunda ise Gollum' un kötü bir karekter olduğu bilir kişiler tarafından ispat edilirse, Çiftçinin cezası hapis cezasına kadar gidebilecek

Gollüm' ün kötü karakter olduğu kesinleşirse, Recep Tayyip Erdoğan' a hakaret suçundan mapusa girecek

Yüzüklerin Efendisi filmindeki "Gollum" karakteri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın resmini fotoşop ile birleştiren ve akabinde de sosyal medya hesabında paylaşan Dr. Bilgin Çiftçi hakkında açılan hakaret davasının görülmesine devam edildi. Gollum davası olarak kayıtlara geçen hakaret vukusunda ise Gollum' un kötü bir karekter olduğu bilir kişiler tarafından ispat edilirse, Çiftçinin cezası hapis cezasına kadar gidebilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yüzüklerin Efendisi filmindeki "Gollum" karakterinin fotoğraflarını yan yana koyup, bunları sosyal medyada paylaşan Dr. Bilgin Çiftçi hakkında açılan 'kamu görevlisine hakaret' davasının görülmesine devam edildi. 'Gollum'un kötü karakter olup olmadığının araştırılması için bilirkişi incelemesine karar verilirken, duruşma ertelendi.

Aydın'daki Dalama Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli 23 yıllık hekim Bilgin Çiftçi, kişisel Facebook hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yüzüklerin Efendisi filminde bir karakter olan 'Gollum'un şaşkınlık, hayret ve yemek yemesiyle ilgili üç fotoğrafını yan yana gösteren bir paylaşımda bulundu. Kimliği belirsiz bir kişi tarafından şikayet edilen Dr. Bilgin Çiftçi, bu paylaşımını daha sonra sosyal medyadaki hesabından sildi. Hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında Dr. Çiftçi, geçen ay 'devlet büyüklerine hakaret' suçundan devlet memurluğundan çıkarıldı.

Bugün 4'üncü duruşma görüldü

Çiftçi hakkında ayrıca 'kamu görevlisine hakaret'ten 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle davası açıldı. Aydın 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 4'üncü duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya Dr. Çiftçi'nin yanı sıra avukatları Hicran Danışman, Mehmet Özkan, Gülşah Durmuşoğlu da katıldı.

Aydın Baro Başkan Yardımcısı Avukat Mete Özcan da davayı gözlemci sıfatıyla izledi. Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası Ege Şube Başkanı Birtürk Karaboğa ve sendika avukatları da destek amacıyla duruşmaya geldi.

Avukat: Bu dava, "Gollum"un onurunu kurtarma davasına dönüştü

Dava avukatları, Mahkeme Başkanı Murat Saz'a Gollum'un sevilen bir karakter olup olmadığına dair internet üzerinden yaptıkları anketleri sundu. Sanık avukatı Hicran Danışman, "Gollum için internet üzerinden Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası'nın yaptırdığı ankette yüzde 20.6 oranında 'Gollum İyi', yüzde 26.3 oranında 'Gollum mağdur' ve yüzde 13.3 oranında 'Gollum ne iyi ne kötü' sonuçları çıktı. Ayrıca 'Gollum kötü' diyenler yüzde 7'de, 'Gollum çirkin' diyenler ise yüzde 8'de kaldı. Bu dava Gollum'un onurunu kurtarma davasına dönüştü" dedi.

Beraat talebi

Bir diğer sanık avukatı Mehmet Özkan da "Eleştirilen kişinin kimliği, herhangi bir kişi olmadığını gösteriyor. Daha ağır eleştirilere açık olması lazım. İfade özgürlüğü kapsamında beraat talep ediyoruz" dedi.

Bilirkişi "gollum" karakterini inceleyecek

Mahkeme Başkanı Hakim Murat Saz, dosyanın, Gollum'un kötü bir karakter olup olmadığıyla görüş belirtilmek üzere iki davranış bilimcisi veya psikolog ile bir sinema televizyon eserleri uzmanı tarafından incelenmek üzere bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Duruşma 23 Şubat 2016 gününe ertelendi. Doktor Bilgin Çiftçi, kararı şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir