Görüş Bildir

Erzincan'da çatışma! Operasyon devam ediyor

Erzincan'ın Kemah ilçesinde, jandarma özel harekat (JÖH) ile komando timlerinin, bir kadın teröristin ölü olarak ele geçirildiği çatışma sırasında kaçan 4 teröristi etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirdiği operasyona devam ettiği belirtildi.

Erzincan'da çatışma! Operasyon devam ediyor

Erzincan'ın Kemah ilçesinde, jandarma özel harekat  (JÖH) ile komando timlerinin, bir kadın teröristin ölü olarak ele geçirildiği  çatışma sırasında kaçan 4 teröristi etkisiz hale getirmek amacıyla  gerçekleştirdiği operasyona devam ettiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü mensuplarının etkisiz hale  getirilmesi ya da yakalanması amacıyla kent genelinde başlatılan operasyon ve  çalışmalar kararlılıkla sürdürülüyor.

Bu çerçevede Erzincan İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube  Müdürlüğü, Erzincan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı ile Erzurum  Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı timleri, kentin Kemah ilçesinde  teröristlere yönelik arama tarama faaliyeti başlattı.

DUR İHTARINA ATEŞ AÇTILAR

İlçenin Dereköy köyü kırsalında yürütülen çalışmalar sırasında  güvenlik güçleri, gece saatlerinde 5 kişilik bir grup terörist ile karşılaştı.

"Dur" ihtarına ateşle karşılık veren örgüt üyeleri ile güvenlik güçleri  arasında çatışma çıktı. Çatışmada, bir kadın militan ölü olarak ele geçirildi. Kadın militan elindeki kalaşnikof piyade tüfeği, telsiz ve el  bombası ve çeşitli malzemeler de ele geçirildi. Jandarma ve komando timlerinin kaçan diğer örgüt üyeleriri yakalamak için  başlattığı operasyon sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi