Görüş Bildir

Erzurum'da CHP'nin stant açmasına müdahale

Erzurum'da CHP'nin stant açmasına müdahale

Erzurum'da CHP'nin stant açmasına müdahale

CHP'li milletvekili adayları Gonca Aytaş, Orhan Bozkurt ve İsmail İnme, saat 18.30'da Havuzbaşı Kent Meydanında çekiciyle getirilen ve stant olarak kullanacakları TIR dorsesini açmak istediler. Meydanda stant açma çalışmalarına başlayan CHP'li heyete ilk olarak zabıtalar engel oldu. CHP Milletvekili adayı Gonca Aytaş, standa elektritik bağlayacak işçilerin zabıta tarafından tehdit edildiğini ileri sürdü. Aynı meydanda Ak Partinın stant açtığını, ama kendilerine izin verimediği gibi engel olunduğunu ileri süren Avukat Gonca Aytaş zabıtalara, "Tehdit ettiniz elektirikçileri. Onlar da depar atarak kaçtı. Niye tehdit ediyorsunuz. Biz bu ülkenin insanı değil miyiz? Günlük kullandığımız elektriğin bedelini ödüyoruz. Gidin önce Ak Partinin bayraklarını kaldırın. Yeter artık ya. Ne bayraklama yaptırıyorsunuz ne standımızı açtırıyorsunuz" dedi.
Bunun üzerine bir zabıta memuru ise Gonca Aytaş'a "Bizim otoparktan elektrik almayın ne yaparsanız yapın. Biz memuruz sayın vekil işimizi yapıyopruz" dedi.
Havuzbaşı Kent Meydanına gelen trafik polisleri ise TIR dorsesinin alana alınmasıyla ilgili trafik yönünden işlem yapacaklarını belirttiler. Devlet memuru olarak işlerini yaptıklarını söyleyen trafik polislerine milletvekili adayı Gonca Aytaş "Yazılı bir evrak istiyorum. Neden bize izin vermediğinizle ilgili yazlılı bir açıklama isiyorum. Bizim bu şehirde çalışmamızdan rahatsız olan kesimler var. 10 metre ileride Ak Partinin standı var" diye tepki gösterdi.
Yapılan müdahaleler sonucu CHP standının açılması askıya alınırken aynı meydandaki Ak Parti standında bekleyen Ak Parti Yakutiye Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Abay ve beraberindekiler basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.
GÜRSEL TEKİN: CHP'LİLERE ZULÜM EDİYORLAR
Erzurum'da CHP TIR'ına polis ve zabıtanın müdahale etmesiyle ilgili olarak CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bu davranışın Anayasa ve yasalara aykırı olduğunu bildirdi. Kentin her tarafının Ak Parti bayrak, flamaları ile işgal edildiğini, CHP'nin bayrak asmasına bile izin verilmediğini savunan Gürsel Tekin, Erzurum'daki yasadışı tutumu kınadığını söyledi. Devletin tüm kurumlarının iktidar partisinin yanında yer aldığına işaret eden Tekin, Emniyet Müdürü ile telefonla görüşemediğine işaret eden Tekin, 80 ilde olmayan uygulamanın Erzurum'da olmasını İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın kentten aday olmasına bağladı. Tekin, "CHP'lilere zulüm ediyorlar. Bu tutum çok ayıp" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi