Görüş Bildir

Esnafın başı hırsızlarla belada

Bağlar İlçesi Nükhet Coşkun Caddesinde, birçok dükkâna giren hırsızlar, iş yeri sahiplerini canlarından bezdirirken, yetkililerin bu konuda tedbir almalarını istediler.

Esnafın başı hırsızlarla belada

Son zamanlarda artan hırsızlık olayları, Bağlar ilçe esnafını canından bezdirdi. Hırsızlık olaylarında maddi kayıplarının fazla olduğunu ifade eden mağdurlar, bu tür olayların yaşanmasının, güvenlik önlemlerinin yetersizliğinden kaynaklandığını belirtti.

Bağlar İlçesi Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde esnaflık yapan Murat Yoldaş, kısa süre önce dükkânında yaşanan hırsızlık olayını anlatarak, "Birkaç gün önce sabah saat 4.30 ile 5.00 arasında 4-5 kişilik bir grup dükkânıma girmeye çalışıyor. Dükkânın darabasını keski ile patlatıp camı kırarak içeri giriyorlar. Dükkânda bulunan üç raftaki bütün sigaraları alıp götürüyorlar. Bundan dolayı 10-12 bin liralık bir mağduriyetim söz konusudur. Son 3 aydır bu durumlar sıklıkla yaşanmaya başladı. Hırsızlar artık esnafın dükkânına, evlere ve insanların ceplerine girmeye başladılar." ifadelerini kullandı.

"Emniyet birimlerinin güvenlik önlemlerini artırması gerekir"

Alınması gereken güvenlik tedbirlerine de değinen Yoldaş, "En önemli tedbir, emniyet güçleri tarafından alınması gerekir. Örneğin gece vakitlerinde devriyeler daha fazla yapılırsa caydırıcı olabilmektedir. Güvenlik kameralarının artırılması da caydırıcı olacaktır. Bu konularda maalesef sıkıntılar var. Hırsızlık olaylarının artmasının bir diğer önemli nedeni de şudur: Gençlerin İslam'dan uzaklaşması ve anne babaların çocuklarına gerekli eğitimi vermemesidir." şeklinde konuştu.

"Çaldıkları ürünleri anlaşmalı oldukları esnaflara satıyorlar"

Çalıntı ürünler konusunda da Diyarbakır esnafına çağrıda bulunan Yoldaş:

"Benim dükkânımda çalınan sigaralar yüklü bir meblağa sahiptir. Bunu götürüp ya anlaşmalı oldukları esnafa ya da normal esnafa satıyorlar. Özellikle buradan Diyarbakır esnafına şunu söylemek istiyorum; poşet içerisinde sigara, cep telefonu, çay gibi ürünleri getirdikleri zaman almamaları gerekiyor. Hatta getiren hırsızlara nasihatte bulunmaları ve gerektiğinde bu durumu emniyete bildirmeleri lazım." dedi.

"Anne-babalar gerekli eğitimi çocuklarına vermeli"

Bağlar İlçesi Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde kuaförlük yapan Mehmet Cüsa, iş yerinde yaşanan hırsızlık olayına değinerek:

"Dükkânıma sabah saat 4.30 sularında hırsızlar girdi. İçerde bulunan plazma televizyonumu çaldılar. Bir miktar para ve bazı tıraş malzemelerimiz de hırsızlar tarafından çalındı. Biz bu olayı emniyet birimlerine bildirdik. Emniyet birimleri olay yerine gelip inceleme yaptılar. Yaşanan bu durumlardan dolayı ciddi anlamda mağduruz ve esnaf olarak mustaribiz. Hırsızlık olaylarının azalmasında öncelikli olarak iş anne-babalara düşüyor. Çünkü bu konuda çocuklarına sahip çıkmak anne-babanın görevidir. Anne-babalar gerekli eğitimi çocuklarına verdiği takdirde bu tür olayların yaşanma oranı ciddi bir şekilde azalacaktır." diye konuştu.

Hırsızların çaldıkları ürünleri ellerinden nasıl çıkardığına değinen Cüsa, "Hırsızların çaldıkları malzemelerin mutlaka alıcıları vardır. Bir şekilde ellerinden çıkarıp paraya çeviriyorlar. Esnafımızı özellikle bu konuda uyarıyorum. Hırsızların çaldıkları bu ürünleri almasınlar." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi