Esnaftan "Kara cuma"ya tepki kampanyası

Şanlıurfa'da bir esnaf, ABD'de ve birçok ülkede mağazaların indirim yaptığı gün olan "Black friday (Kara cuma)" tanımlamasına tepki amacıyla "Bereketli Cuma" kampanyası düzenledi ve beyaz eşya fiyatlarını yüzde 40-50 düşürdü

Esnaftan

Şanlıurfa'da bir esnaf, ABD'de ve birçok ülkede mağazaların indirim yaptığı gün olan "Black friday (Kara cuma)" tanımlamasına tepki amacıyla "Bereketli Cuma" kampanyası düzenledi ve beyaz eşya fiyatlarında yüzde 40-50 indirime gitti.

Merkez Eyyübiye ilçesi Sancaktar Mahallesi'nde beyaz eşya satışı yapan Mehmet Haktankaçmaz, AA muhabirine, "Kara cuma" adı altında düzenlenen kampanyayla İslam'ın karalanmaya çalışıldığını söyledi.

Bir Müslüman olarak olaya kayıtsız kalamadığını ve "Bereketli Cuma" isimli bir kampanya başlatmaya karar verdiğini aktaran Haktankaçmaz, şöyle konuştu:

ESNAFIN TEPKİSİ

"Kampanya ile yüzde 40-50 indirimler yaptık. Bizim amacımız insanlara ürün satmak değil bir farkındalık oluşturmaktır. Bu Kara cuma algısının insanlar üzerinden dağılmasını cuma gününün rahmet ve bereket olduğunu göstermek, insanların cumadaki karamsarlığını rahmete, aydınlığa ve berekete kavuşturmaya çalışıyoruz. Benim temennim bütün esnaf kardeşlerimin de bu kampanyaya destek olmasıdır. Paramızın ABD'ye gideceğine ülkemizde kalması daha iyidir. Elimizden geldiği kadar yerli ürünlerde indirim yapmaya çalışıyoruz. İnsanlardan kampanya ile ilgili çok olumlu tepkiler aldık. İnsanlar ve firmalar bizi arayıp tebrik ediyor. İnşallah bu bütün Türkiye'ye yayılır diye umuyorum.

Kaynak: Diyarbakır Söz