Esp'den Şiddeti İddiası

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) tarafından Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakaya ve ESP PM üyesi ve Diyarbakır İl Yöneticisi Sevda Çağdaş'ın gözaltına alınırken şiddete maruz kaldığı iddiasında bulundu.

Esp'den Şiddeti İddiası

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakaya ve ESP PM üyesi ve Diyarbakır İl Yöneticisi Sevda Çağdaş, polisler tarafından 26 Mayıs günü İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından düzenlenen "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" eylemine katıldıktan sonra Koşuyolu Parkı'nda gözaltına alınmıştı. Karakaya, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, Çağdaş 2012 Diyarbakır Nevroz'una katıldığı gerekçesiyle tutuklandı.

GÖZALTINA ALINIRKEN

Konuyla ilgili İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, ESP Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakaya, ESP MYK üyesi Mukaddes Erdoğdu Çelik ve ESP Diyarbakır il yöneticileri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Karakaya, gözaltına alınmalarıyla ilgili, "Kayıp yakınlarının eylemine katıldıktan sonra Koşuyolu Parkı içerisinde bulunan büfeden su almak istedik, o sırada polisler Sevda Çağdaş'ı gözaltına almak istediler, buna itiraz ettik, onun üzerine ikimize şiddet uygulayarak gözaltına alındık" dedi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

ESP İl Başkanı Karakaya, uzun zamandır şahsına, ESP'ye ve partiye gelen gidenlere yönelik baskıların, tehditlerin olduğunu öne sürerek, konuyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Karakaya, tutuklanan Sevda Çağdaş'ın da bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz