Faciadan dönüldü

23 Nisan kutlamalarında balonlar patladı, gösteriler iptal edildi

Faciadan dönüldü

Batman'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri saat 10.00 sıralarında Atatürk Parkı'nda başladı. Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan vekili Şevket Aksoy, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hüseyin Topuz, kamu görevlileri, çok sayıda kişi ve çocuğun katıldığı etkinlikler, halay çekilmesi ve dans gösterisi ile başladı.

BALONLAR PEŞPEŞE PATLAYINCA

Öğrencilerin halay çekmesi sırasında, gösterilerileri izleyenlerin bulunduğu yere iple bağlanan ve havada olan Türk bayraklı balonlar, sıcağın etkisiyle alev alarak patlamaya başladı. Havadan düşen parçaların üzerine düştüğü iki kadının saçları ve elbiseleri yanarken, balonların patlaması paniğe neden oldu.

Panik ve koşturmaca sırasında bir kişi bayılırken, Vali Ahmet Deniz patlamanın olduğu yere gelerek, etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı. Balonların patlaması sırasında saçları yanan 2 kadın ve bayılan bir erkek vatandaş ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

 VALİLİK: 5'İ ÖĞRETMEN 8 KİŞİ HAFİF YARALANDI

Batman Valiliği, 23 Nisan kutlamaları sırasında balonların patlaması ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "İlimizde Atatürk Parkında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında uçan balonların kazara alev alması sonucu  5 öğretmen 1 öğrenci 2 vatandaşımız hafif bir şekilde yaralanmıştır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler