Fahri Hemşehrilik Günü

İl Valiliği tarafından organize edilen kutlama nedeniyle, bugün şehir merkezinin belirli bölgelerindeki yollar trafiğe kapatılacak.

Fahri Hemşehrilik Günü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Diyarbakır'ı Fahri Hemşeriliğe kabul edilişinin, 92 yıl dönümü nedeniyle, kutlama yapılacak.

İl Valiliğinin organize edileceği etkinlik, ilk olarak Atatürk Anıtın'a çelenk sunumu, saygı duruşuyla başlayacak. İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun öncülüğünde kent protokolunun katılacağı, Atatürk'ün Diyarbakır'ı fahri hemşeriliğe kabul edilişinin, 92. yıl dönümü nedeniyle, şehir merkezindeki belirli yollar ulaşıma kapatılacak.

İl Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, bugün sabah saat 07.00 itabiriyle tören bitimine kadar trafiğe kapatılacak yollar şunlar.

YOLLAR KAPANACAK

Ekinciler Caddesinde, Kışla Caddesi ile İnaloğlu Caddesi arası trafiğe kapatılacak, alternatif olarak Akkoyunlu caddesi takiben İstasyon caddesine yol verilecek.

Hintlibaba caddesinde, Kışla caddesi ile İnaloğlu caddesi arası kapatılacak, alternatif yol olarak Elazıg Caddesi ile Ali Emri Caddesinde ulaşım sağlanacak.

İnaloğlu caddesinde, Ekinciler caddesi ile Hintlibaba caddesi arası kapatılacak, Ali Emri Caddesi takiben İstasyon Caddesi veya Elazığ caddesi alternatif olarak trafiğe açık tutulacak. Buarada, Kışla caddesinde Ekinciler caddesi kesişiminden Hintlibaba caddesi keşimine kadar yol trafiğe kapatılarak, alternatif olarak Elazıg ve İstasyon caddesi kulanılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz