Faşizan Saldırı

ANKARA AŞTİ'den Diyarbakır'a gelmek üzere hareket eden ve aralarında Özlem Diyarbakır'a ait yolcu otobüsünün de bulunduğu 3 yolcu otobüsüne bir kişi pompalı tüfekle gelişi güzel ateş açtı. Olayda 7 kişi yaralanırken, şüpheli polis ekipleriyle girdiği çatışmanın ardından yakalandı. Şüphelinin arabasında, 3 pombalı tüfek olduğu belirtildi.

Faşizan Saldırı

Ankara'da akşam saatlerinde AŞTİ Otogarı'ndan Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu illerine gelmek üzere hareket eden Özlem Diyarbakır, Kars Kalesi ve Best Van sehat firmalarına ait üç  yolcu otobüsüne, otoban üzerinde ateş açıldı. Saldırıda yolculardan 7 kişi yaralanırken, bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaçmaya çalışan şüpheli, polis ekipleriyle girdiği çatışmada yakalanarak gözaltına alındı. Çok sayıda suçtan kaydı bulunan şüphelinin aracında 3 pompalı tüfek bulunduğu belirtildi.

Olaya ilişkin açıklama yapan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, "Olay terör saldırısı değil. Çok sayıda suçtan sabıkası olan bir kişi, 3 yolcu otobüsüne ateş açtı. Bunun sonucunda 7 kişi yaraladı. Şahıs, polisle girdiği çatışma sonrası yakalandı. Aracında 3 adet pompalı tüfek bulundu" dedi.

 OTOBÜS ŞOFÖRÜ KONUŞTU

Saldırıya uğrayan otobüsün şoförü Zülküf Murat Üzülmez, AŞTİ'den çıkarak Diyarbakır'a gittiklerini söyledi.

Seyir halindeyken 8 el ateş edildiğini belirten Üzülmez, "37 yolcum vardı. Otobüsün içinde kargaşa oldu. Gören olmamış, ne yolculardan ne de ben. 3-4 yaralımız var, hastaneye kaldırıldılar." diye konuştu.

Üzülmez, yolcuların kırılan camlar nedeniyle yaralandığını anlattı.

Öte yandan, olayın yaşandığı noktadan tesadüfen geçen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, saldırganın yakalanması için düzenlenen operasyonu bizzat yöneten Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan'dan bilgi aldı. Destici, "Yolcu otobüslerine yönelik saldırılar kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz