Görüş Bildir

FLAŞ! FETÖ'cü profesörün delilleri çöpe atma görüntüleri

Erzurum'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Tanç'ın, gözaltına alınmadan önce delilleri üniversite kampüsündeki çöp kutusuna attığı görüntüler ortaya çıktı. Prof. Dr. Tanç ifadesinde, "2012 yılında iki kez Amerika'ya gittim. Bu gidişlerim sırasında Gülen'in büyük bir salonda yaptığı toplantılara katıldım" dedi.

FLAŞ! FETÖ'cü profesörün delilleri çöpe atma görüntüleri

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı öğretim üyesi 59 yaşındaki Prof. Dr. Halil İbrahim Tanç, geçen 21 Temmuz günü gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Prof. Dr. Tanç, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.

GÜLEN İLE YAZIŞMALARI

Tutuklanmadan önce  Prof. Dr. Tanç'ın fakültedeki çalışma odasında yapılan aramada, bilgisayar kasasının yerinde olmadığı belirlendi. Üniversiteye ait güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, Prof. Dr. Halil İbrahim Tanç'ın odasındaki bilgisayar kasasını alarak evine götürdüğünü ve flash bellekleri de çöpe attığını tespit etti. Bunun üzerine Prof. Dr. Tanç'ın üniversite lojmanlarındaki evine giden ekipler, iş yerinden götürdüğü bilgisayar kasasına ulaştı. Ekipler, aynı bölgedeki çöp kutusunda da 3 flash bellek ele geçirdi.

Kasa ve flash bellekleri inceleyen polis, Prof. Dr. Tanç ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen arasındaki karşılıklı yazışmalar ve sohbet toplantılarında kullandığı değerlendirilen çeşitli belgelere ulaştı. Prof. Dr. Tanç'ın gönderdiği mektuplarda Gülen'e iltifat ettiği, Gülen'in de kendisine teşekkür ettiği belirlendi.

ÇÖPE ATMASI GÜVENLİK KAMERASINDA

FETÖ/PDY'nin Atatürk Üniversitesi yapılanması içinde yer aldığını kabul eden Prof. Dr. Halil İbrahim Tanç, elebaşı Gülen'in iki toplantısına katıldığını söyledi. İlahiyatçı Prof. Dr. Tanç, "2012 yılında iki kez Amerika'ya gittim. Burada her defasında ismini bilmediğim bir kişi tarafından havalimanından alınarak Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesine götürüldüm. Bu gidişlerim sırasında Gülen'in büyük bir salonda yaptığı toplantılara katıldım" dedi.

Öte yandan Prof.Dr. Halil İbrahim Tanç'ın 21 Temmuz günü delilleri yok etme görüntüleri ise güvenlik kamerası görüntüleri tarafından saniye saniye kaydedildi. Saat 07.00 sıralarında fakülteye gelen ve iki kez girip çıkan Prof. Dr. Tanç'ın ilkinde bilgisayar kasasını, ikincisinde de çantasını otomobiline bırakması yer alıyor. Otomobiliyle üniversite yerleşkesinde bir süre gittiği ve daha sonra lojmanlara geldiği görüntülere yansıyan Prof. Dr. Tanç'ın, 07.23'de park ettiği aracından aldığı bilgisayar kasasını evine götürmesi de kameralar tarafından kaydedildi. Kayıtların devamında kampüsteki Anıtlar mevkisine giden Prof. Dr. Tanç'ın, etrafını kontrol ettikten sonra saat 09.36 sıralarında da çöp kutusuna cebindeki flash bellekleri atması da görülüyor.

DHA

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi