Görüş Bildir

FETÖ'cü rektör polise teslim oldu

Konya'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında dün hakkında yakalama kararı çıkartılan ancak adresinde bulunamayan Selçuk Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, gece geç saatlerde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek polise teslim oldu.

FETÖ'cü rektör polise teslim oldu

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında dün Konya merkezli 17 ilde akademisyenlere yönelik operasyon başlatıldı. Aralarında Selçuk Üniversitesi'nde 2011-2015 yılları arasında rektörlük yapan Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in de bulunduğu 82 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

POLİSE TESLİM OLDU

Dün, polis tarafından yapılan oparasyonda adresinde bulunmayan ve firari olan Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in, gece geç saatlerde Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek polise teslim olduğu öğrenildi. Prof. Dr. Gökbel'in ifade işlemlerinin halen devam ettiği bildirildi. Prof. Dr. Gökbel, daha önce Selçuk Üniversitesi rektörlüğü tarafından açığa alınmış ve açığa alındıktan sonra da emeklilik dilekçesini vermişti.

82 AKADEMİSYENDEN 57’Sİ GÖZALTINA ALINDI

Diğer taraftan hakkında yakalama kararı çıkartılan 82 akademisyenden 57'sinin gözaltına alındığı, diğerlerinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Hakkında yakalama kararı çıkartılan akademisyenlerin büyük bir bölümünün Selçuk Üniversitesi'nde görev yaptığı, ayrıca aralarında Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde de görev yapan akademisyenlerin de bulunduğu belirtildi.

(DHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi