Görüş Bildir

FETÖ'cüler talimatları WhatsApp grubundan vermişler

Darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerler anlık bilgileri, telefonlarında oluşturdukları WhatsApp grubundan yaptı. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın rehin alınması için birkaç defa paylaşımda bulunan örgüt üyeleri, AK Partililerin yollara çıktığı bilgisi üzerine, " Geçirmeyin, ateş serbest" paylaşımında bulundu.

FETÖ'cüler talimatları WhatsApp grubundan vermişler

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin darbe girişimi sırasında haberleşmek ve anlık gelişmeleri paylaşmak için WhatsApp grubu oluşturduğu tespit edildi.

"Yurtta Sulh Biziz" adı verilen grubun yöneticilerinden biri Binbaşı Murat Çelebioğlu oldu. FETÖ üyesi askerlerin bulunduğu gruba, darbe girişimine katılan diğer askerleri de ekleyen Çelebioğlu, toplu duyuruların, bu grup üzerinden yapılacağını belirtti.

Aralarında Binbaşı Osman Akkaya'nın da bulunduğu grubun üyeleri "OK" ifadeleriyle Çelebioğlu'na karşılık verirken, Çelebioğlu, "Önemli gelişmeleri buradan bildirirseniz Ankara'ya ileteceğim" paylaşımında bulundu.

5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Uzay Şahin, Binbaşı Murat Yanık, Binbaşı Murat Karakaş gibi birçok ismi görüşmeler sırasında gruba ekleyen Çelebioğlu, ilk olarak "E5 ve TEM'den İstanbul dışına çıkan trafik serbest bırakılacak, İstanbul içine giren trafik engellenecek ve geri çevrilecek" talimatını verdi.

Albay Ahmet Zeki Gerehan, bu konuda gerekli tüm tedbirlerin derhal alınmasını istedi. Bazı askerlerin darbe girişimine destek vermediği de ortaya çıkarken görüşmelerde bununla ilgili de yardım istendi.

"Durum pozitif, negatif ?"                                 

Gelişmelere ilişkin anlık bilgilerin paylaşıldığı görüşmelerde Binbaşı Murat Yanık'ın "Durum pozitif, negatif? " paylaşımı dikkat çekti.

Boğaziçi Köprüsü'ndeki trafik akışının kesildiğinin bilgisinin yer aldığı görüşmelerde, ekiplerin TRT'ye doğru yolda olduğu belirtildi. Binbaşı Çelebioğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki müdür yardımcılarının bilgilendirildiği ve büyük bölümünün "itaat ettiği" bilgisini paylaşırken, izindeyken İstanbul'a gelerek buradaki darbe girişiminde rol alan 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Uzay Şahin, "Polis arkadaşlarıma iletin gözlerinden öpüyorum" ifadesini kullandı.

Gruptan, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın "alınması" talimatı verilirken, Dündar'ın sürekli Kuleli Askeri Lisesi Komutanını aradığı bilgisi paylaşıldı. Albay Uzay Şahin tarafından bunun üzerine "Mürsel, telefonlara çıkma" paylaşımı yapıldı.

Bazı konumların da paylaşıldığı gruptan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Mehmet Tunç'un da gruba yardımcı olacağı belirtildi.

"1. Ordu Komutanı'nı alın"

Orgeneral Ümit Dündar'ın rehin alınmasına yönelik paylaşım birkaç kez yinelenirken Atatürk Havalimanındaki ve köprülerdeki duruma ilişkin de bilgi verildi.

Ankara'daki gelişmelere ilişkin bilginin de istendiği gruptan yapılan "AKP il teşkilatı yolda" paylaşımı üzerine Albay Şahin, "Geçirmeyin, ateş serbest" talimatı verdi. Bu arada yazışmanın yapıldığı gruptan tüm zırhlı unsurların sahaya inmesine yönelik de emir verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi