FETÖ'dan sonra PKK operasyonu

Dicle Üniversitesi'nde FETÖ terör örgütüne yönelik ihraç, gözaltı ve tutuklamalardan sonra, PKK'lı akademisyenlere de operasyon yapıldı. İhraç edilen 16 akademisyen dün baskın aramalarla gözaltına alındı.

FETÖ'dan sonra PKK operasyonu

Son yıllarda FETÖ ve PKK'nın kandili olarak yorumlanan bir dizi iddialarla gündeme gelen Dicle Üniversitesi'nden son Kanun Hükmüdeki kararname ile PKK örgütüne mensup oldukları iddiasıyla ihraç edilen 16 akademisyen dün sabah, ev ve bürolarında arama yapıldıktan sonra gözaltına alındı.

İHRAÇ EDİLEN 16 AKADEMİSYEN

Son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Dicle Üniversitesinden ihraç edilen çoğu profesör 16 akademisyenin oturduğu Dicle Üniversitesi yerleşkesindeki lojmanlarına giden Terörle Mücadele Şubesi ekepleri, bu kişilerin evlerinde ve üniversitedeki bürolarında arama yaptı.

SORGULAMALARINA BAŞLANDI

Aramalardan sonra ifadelerine başvurulmak için 16 akademisyen gözaltına alınarak, İl Emniyet müdürlüğüne götürüldü. İhraç edilen akademisyenlerden birbölümünün bir süre önce 'Barış bildirisi' diye kamuoyuna yansıyan bildiriye imza atanlardan oldukları ifade edildi. Akademisyenlerin, Dicle Üniversitesinde PKK'nın yapılanmasında da rol aldıkları iddia edilirken, operasyonun genişleyerek devam edeceği belirtildi.

İHRAÇ EDİLENLERİN İSİMLERİ

Son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile akademik görevlerinden ihraç edilen 16 akademisyenin isimleri şöyle; Alaattin Selçuk Ertekin, Aydın Gelmez, Doğan Kurt, Emine Meşe, Fikret Uyar, İrfan Açıkgöz, Murat Biricik, Murat Kızıl, Mustafa Sinemillioğlu, Süleyman Kızıl, Tahsin Söğüt, Yasemin Bulut, Yasin Bedir, Yılmaz Turgut, Zeki Kanay, Zuhal Toker.

FETÖ OPERASYONLARI SÜRÜYOR

Bir süre önce, Dicle Üniversitesinde FETÖ terör örgütüne mensup kişilere yönelik gözaltı ve tutuklamalar yaşanmıştı. Eski Rektör Ayşegül Jale Saraç ve Genel Sekreter Mustafa Tuna'nın da aralarında bulunduğu bir çok akademisyen ve öğretim üyesi, FETÖ kapsamında tutuklu bunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz