Görüş Bildir

FETÖ'den 412 tutuklama!

Diyarbakır'da soruşturma kapsamında 412 kişi tutuklandı, 318'i adli kontrol olmak üzere 518 kişi serbest bırakıldı. 158 kişi hakkında da yakalama ve gözaltı kararı çıkartıldı

FETÖ'den 412 tutuklama!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre koordinatörlüğünde 4 Başsavcıvekili ve 12 savcı ile "Anayasayı ihlal, hükumete karşı isyan ve silahlı terör örgütü üyeliği" darbe teşebbüsüne ilişkin başlatılan soruşturmanın son bilancosu açıklandı. Aralarında hakim, savcı ve zabıt katiplerinin de bulunduğu 91 kişiden 54'nün tutuklandığı belirtilen açıklamada, 24'ü adli kontrol olmak üzere 32 kişinin serbest bırakıldığı kaydedildi.

TUTUKLANAN ASKERLER

Tümgeneral, tuğgeneral, korgeneral, general, askeri hakim savcı, albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, teğmen, astsubay, uzman çavuşun da aralarında bulunduğu 259 askeri personel hakkında yasal işlem başlatıldığı ifade edilen açıklamada, askeri personelden 60 kişinin tutuklandığı bildirildi.

İKİ ESKİ ALBAY TUTUKLANDI

Buarada, önceki gün gözaltında bulunan Diyarbakır eski İl Jandarma Komutanı Albay Ceyhun Keleş ile Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı eski Kurmay Başkanı Kurmay Albay Şamil Türközkan, dün gece savcılığa çıkarıldı. Savcılıktaki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Keleş ile Türközkan, tutuklanarak cezaevine konuldu.

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE

Aralarında rektör ve yardımcılarının da bulunduğu 128 üniversite görevlisinden 37'sinin tutuklandığı, 56'sı hakkında adli kontrol, 28'nin serbest bırakıldığı ve 7 kişi hakkında da yakalama kararı verildiği aktarılan açıklamada, 51 ceza i̇nfaz kurumları ve denetimli serbestlik personelleri hakkında yasal işlem başlatıldığı ifade edildi. Açıklamada, 3 kişinin tutuklandığı, 21 kişi hakkında adli kontrol, 1 kişi hakkında yakalama kararı verildiği ve 26 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

ÖĞRETMEN, MEMUR, DOKTOR

Açıklamada, öğretmen, memur, doktor, eczacı, teknik personel, memurunun da aralarında bulunduğu 29 kişiden 11'inin tutuklandığı, 15 kişinin adli kontrol olmak üzere 18 kişinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Diyarbakır'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, 412 şüpheli tutuklandı, 318'i adli kontrol olmak üzere 518 serbest bırakıldı. Önceki gün soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Şamil Türk Özkan ve eski Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Ceyhun Keleş tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Başsavcı Kamil Erkut Güre koordinatörlüğünde 4 Başsavcıvekili ve 12 savcı ile "Anayasayı ihlal, hükumete karşı isyan ve silahlı terör örgütü üyeliği" darbe teşebbüsüne ilişkin başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Aralarında hakim, savcı ve zabıt katiplerinin de bulunduğu 91 kişiden 54'nün tutuklandığı belirtilen açıklamada, 24'ü adli kontrol olmak üzere 32 kişinin serbest bırakıldığı kaydedildi.

FETÖ'DE SON BİLANCO

Tümgeneral, tuğgeneral, korgeneral, general, askeri hakim savcı, albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, teğmen, astsubay, uzman çavuşun da aralarında bulunduğu 259 askeri personel hakkında yasal işlem başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Askeri personelden 60 kişi tutuklandı. 42 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. 149  kişi ise serbest bırakıldı. 1 kişi hakkında yakalanmasına yönelik karar çıkartıldı, 7 kişinin ise kolluk işlemleri devam ediyor. Vali yardımcısı, kaymakam, kaymakam adayının da aralarında bulunduğu 8 mülki idare amirinden 4'ü tutuklanırken, 3'ü hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişinin de emniyetteki işlemleri devam ediyor. 326 emniyet görevlisinden 161 kişi tutuklanmış, 41'i adli kontrol olmak üzere 45 kişi serbest bırakılmıştır. 23 kişi hakkında yakalama kararı verilmiş, 2 kişi hakkında ise kolluk işlemleri devam etmekte olup, 95 kişi hakkında ise  gözaltı kararı verilmiştir."

Açıklamada, aralarında rektör ve yardımcılarının da bulunduğu 128 üniversite görevlisinden 37'sinin tutuklandığı, 56'sı hakkında adli kontrol, 28'nin serbest bırakıldığı ve 7 kişi hakkında da yakalama kararı verildiği aktarıldı.

51 ceza i̇nfaz kurumları ve denetimli serbestlik personelleri hakkında yasal işlem başlatıldığı ifade edilen açıklamada, 3 kişinin tutuklandığı, 21 kişi hakkında adli kontrol, 1 kişi hakkında yakalama kararı verildiği ve 26 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

ÖĞRETMEN, MEMUR, DOKTOR

Açıklamada, öğretmen, memur, doktor, eczacı, teknik personel, memurunun da aralarında bulunduğu 29 kişiden 11'inin tutuklandığı, 15 kişinin adli kontrol olmak üzere 18 kişinin serbest bırakıldığı bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlçelerde 216 kamu görevlisi ve vatandaş hakkında yasal işlem başlatılmıştır. 65 kişi tutuklanmış, 95 kişi hakkında adli kontrol, 15 kişi serbest, 19 kişi hakkında yakalama kararı verilmiştir. 22 kişinin ise kolluk işlemleri devam etmektedir. İş adamı, esnaf, avukat, gazeteci ve emekli memurlardan 17'si tutuklanmış, 20 kişi adli kontrol olmak üzere 21 kişi serbest bırakılmış, bir kişinin de emniyetteki işlemleri devam ediyor. Soruşturmalar kapsamında genel olarak bin 147 kişi hakkında yasal işlem başlatılmıştır. 412 kişi tutuklanırken, 318'i adli kontrol olmak üzere 518 kişi serbest bırakılmıştır. 59 kişinin ise emniyetteki işlemleri devam ederken, 158 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı bulunuyor."

İKİ ESKİ ALBAY TUTUKLANDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan  eski Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Şamil Türk Özkan ve eski Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Ceyhun Keleş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılık sorgusundan sonra nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Özkan ve Keleş'in tutuklanmasına karar verildi. 30 Temmuz'da Resmi Gazetede, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde yer alan FETÖ yapılanmasının ortadan kaldırılmasına yönelik yayımlanan 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Özkan ve Keleş, TSK'dan ihraç edilmişti.

BATMAN'DA 8 POLİS TUTUKLANDI

Batman Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Batman İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü&nce Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) terör örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında; 1'i başkomiser, 2'si komiser ve 5'i komiser yardımcısı olma üzere 8 emniyet personeli mahkemece tutuklanmıştır. Bir emniyet müdürü ile bir emniyet amiri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır" denildi. Siirt'te gözaltına alınan 4 polis tutuklandı.

12 GARDİYAN 5 KATİP

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında, polis ekipleri, Midyat M Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli 17 infaz koruma memuru ile Midyat Adliyesi’nde 1 zabıt katibi, Dargeçit İlçe Adliyesi’nde 1 zabıt katibi ve 1 mübaşir, Şırnak’ın İdil İlçe Adliyesi’nde görevli 4 zabıt katibi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularından sonra Midyat Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince şüpheliler İnfaz Koruma Memurları Ş.E., E.K., E.D., M.M.D., Ö.A., B.Y., Ö.Ö., Y.A., F.A., A.A., M.Z.B. ve Z.A. ile Midyat Adliyesi’nde görevli bayan zabıt Katibi L.D. ve Dargeçit Asliyesi’nde görevli eşi V.D., İdil Adliyesi’nde görevli zabıt katipleri B.D., İ.G. ve İ.A. tutuklanarak, cezaevine konuldu. 5 infaz koruma memuru, 1 zabıt katibi ve 1 mübaşir ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

MUŞ'TA FETÖ-PKK OPERASYONU

Muş valiliğinden yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine yönelik operasyonlar düzenledi. 18 ve 20 Ağustos günleri yapılan operasyonlarda FETÖ/PDY'den 8 Emniyet mensubu ile PKK/KCK'dan 7 olmak üzere 15 kişi yakalandı. Valilik'ten yapılan açıklamada bu konuda şöyle denildi:

"Muş İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında ilimiz genelinde FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütü yapılanması ile işbirliği içerisinde hareket ettiği değerlendirilen şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda, 20 Ağustos 2016 günü İl merkezinde FETÖ/PDY Terör Örgütü mensubu 8 emniyet personeli hakkında işlem yapılmış, Adliye'ye sevk edilen 8 kişi de tutuklanmıştır. 18 Ağustos 2016 günü PKK/KCK yapılanmasına yönelik Malazgirt İlçesinde yapılan çalışmada, DBP İlçe Eşbaşkanı ve parti üyelerinin de aralarında bulunduğu 7  kişi hakkında işlem yapılmış, şahısların ikamet ve işyerlerindeki aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Bu şahıslardan DBP İlçe Eşbaşkanı tutuklanmış, diğer 6 şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır."

ŞANLIURFA'DA 532 TUTUKLAMA

Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından yurt genelinde başlatılan operasyonlar kapsamında Şanlıurfa’da FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu saptanan 852 kişi gözaltına alındı. Darbe girişiminin ardından Şanlıurfa ve ilçelerindeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 2 kaymakam, 3 avukat, 41 öğretim üyesi, 45 asker, 49 hakim ve savcı, 126 memur, 266 polis çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında halen 53 kişinin gözaltı süresi devam ederken, 159 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

7 AKADEMİSYEN AÇIĞA ALINDI

VAN'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü'nün başlattığı Fettulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2 personel meslekten ihraç edilirken, 1 araştırma görevlisinin dosyası ihraç istemiyle YÖK'e gönderildi ve 7 akademisyen ise görevden alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi