FETÖ'nün akademik kadrosuna darbe

Diyarbakır'da FETÖ'nün akademik yapılanmasına yönelik operasyon kapsamı genişliyor. Gözaltına alınanların sayısı 28'e çıktı.

FETÖ'nün akademik kadrosuna darbe

DİYARBAKIR merkezli 4 ilde FETÖ/PDY'nin akademik yapılanmasına yönelik başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 28'e çıktı. Soruşturma kapsamında aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 45 kişi ifade için emniyete davet edilerek, ev ve işyerlerinde arama yapılıyor.

28 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Rize'de belirlenen adreslere polis dün sabah eş zamanlı operasyon düzenledi. FETÖ/PDY'nin akademik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda önceki gün 3 kişi gözaltına alınırken, Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde görevli, aralarında profesör, doçent ve doktorların da bulunduğu toplam 23 akademisyenin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

EV VE İŞYERLERİNDE ARAMA

Diyarbakır merkezli operasyonda diğer illerden gözaltına alınanlar da kente getirilirken, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgularının devam ettiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında bugün ise aralarında akedemisyenlerin de bulunduğu 45 kişinin ifadesine başvurulacağı, bunlardan bazılarının ev ve iş yerlerinde aramalar yapıldığı belirtildi.

ARANAN BİR KİŞİ TUTUKLU

Akşam saatlerinde iki kişi daha gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan bir zanlının ise başka dosya kapsamında tutuklu bulunduğu belirlendi. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

19 POLİS TUTUKLANDI

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda,  İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve cep  telefonlarında "ByLock" bulunduğu tespit edilen 24 polis, Emniyetteki  işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden  3'ü savcılık ifadesini ardından serbest bırakıldı. Zanlılardan 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılma, 19'u ise  tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi. Hakimliklerce sorgulanan zanlılardan 19'u tutuklanarak cezaevine  gönderildi, 2 kişi de adli kontrol şartıyla salıverildi. Şüpheliler arasında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kanun  Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilenlerin de olduğu öğrenildi.

İKİ ESKİ MİT ELEMANI

Buarada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda,  İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan  2 eski MİT görevlisi, Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne  getirildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüpheliler,  tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi.

Hakimliklerce sorgulanan eski MİT çalışanı zanlılar Ali O. ve Ömer  Faruk U. tutuklandı. Şüphelilerin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde  Kararname ile meslekten ihraç edildikleri belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz