Görüş Bildir

FETÖ'nün bin adamı!

Diyarbakır'da bin 9 kamu görevlisi açığa alındı. D.Ü'de gözaltına alınanların sayısı 44'e çıkarken, Diyarbakır merkezli 6 ilde aralarında FETÖ'nün "il imamları ve mütevelli heyeti üyeleri"nin de aralarında bulunduğu 86 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

FETÖ'nün bin adamı!

Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında bin 9 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine yuvalanmış FETÖ/PDY mensuplarının 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları, halkın iradesine sahip çıkması sonucu başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından, kamuda yasa dışı yapılara karşı çalışma başlatıldığı belirtildi. Kentte başlatılan çalışmalarda söz konusu yasa dışı yapılarla bağlantılı oldukları değerlendirilen kişilerin kamudan uzaklaştırıldıkları ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

HANGİ KURUMDA AÇIĞA ALINDILAR

"Aralarında emniyet müdürü ve amirlerin de bulunduğu 382 emniyet personeli, maarif müfettişi ve öğretmenlerin bulunduğu 288 milli eğitim personeli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli 97 personel, Dicle Üniversitesinde rektör ve öğretim üyesinin de bulunduğu 56 kişi, 41 askeri personel, TRT Diyarbakır Bölge Müdürlüğünde 19, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden 10,  Vergi Dairesi Başkanlığından 8, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünden 6, Telekom Bölge Müdürlüğünden 4, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan 3 personel ile İl Müftülüğünden 7 imam, 2 kaymakam, 2 vergi müfettişi, 69 hakim ve savcı, diğer kurumlardan da 15 kişi idari işlem sonucu görevden uzaklaştırıldı." Açıklamada, görevden uzaklaştırılan bin 9 kamu personeli hakkında gerekli adli ve idari soruşturmaya başlandığı kaydedildi.

D.Ü'DEKİ GÖZALTI SERİSİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında DÜ'ye yönelik operasyonda gözaltı işlemleri sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan idari ve akademik personel sayısı 44'e yükseldi. Haklarında yakalama kararı bulunan 12 kişinin de gözaltına alınması için çalışmalar devam ediyor.

FAKÜLTELERE VEKALETEN

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin üniversite yerleşkesindeki rektörlük ve bazı fakülte binalarındaki incelemesi sürüyor. Ekiplerin, ihaleler, personel alımı ve ihtiyaçların giderilmesi gibi konularda usulsüzlük yapıldığı iddiası üzerine bilgisayar ve bazı dokümanları incelediği öğrenildi. 

Bu arada, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) isteğiyle dekanların istifa etmesinin ardından DÜ'ye bağlı bazı fakültelerin dekanlıklarına vekaleten atama yapıldı.

FETÖ'NÜN İMAMLARI

Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında sürdürülen soruşturma kapsamında aralarında "il imamları ve mütevelli heyeti üyeleri"nin de yer aldığı 86 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Kararın ardından 86 şüphelinin yakalanması için Diyarbakır merkezli 6 ilde operasyon başlatıldı. Söz konusu kişilerin adreslerinde Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince arama yapılıyor.

SİLVAN'DAKİ OPERASYON

Silvan Kaymakamı Murat Kütük, gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'nün, millet iradesine zincir vurmaya çalışan bir terör örgütü olduğunu  belirterek, darbe girişimine en güzel cevabı milletin verdiğini ifade etti.

Kütük, şunları söyledi: "Demokrasi ve özgürlük bizim için önemli değerlerdir. Bu önemi de vatandaşımız canını vererek gösterdi. Canını ortaya koyup, tankın önüne yattılar. Vatandaşımız 11 gündür demokrasi nöbeti tutuyor. Darbe girişiminden sonra olağanüstü hal uygulaması ilan edildi. FETÖ'ye yönelik çalışmalarda ilçemizde bu yapıya hizmet ettiği düşünülen 1 okula el konuldu, 2 dernek kapatıldı. Bu süreç içerisinde aynı soruşturma kapsamında, 18'i emniyet görevlisi, 35 kamu görevlisi açığa alındı. Gözaltına alınan 2 hakim de tutuklandı."

İNTERPOL GÖREVLİSİ POLİS

TSK içine sızmış FETÖ/PDY mensubu bir grup cuntacı 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunmuş, kalkışma püskürtülerek bertaraf edilmişti. Darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de FETÖ/PDY mensuplarına yönelik operasyonlar başlatılmıştı. Yapılan operasyonlar kapsamında Diyarbakır’da toplam bin 9 kamu personeli görevden uzaklaştırılırken, 458 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. 89 polisin de gözaltına alındığı operasyonlarda, Interpol'de görevli bir polisin savcılık ifadesinin ardından tutuklandığı ve cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi