Görüş Bildir

FETÖ'nün ilçe yapısına şok!

FETÖ'nün merkez ve 10 ilçedeki yapısına "şok baskın" yapıldı. 'ByLock' kullandıkları belirlenen farklı mesleklerden 24 kişi gözaltına alınırken, 23 kişinin de yakalanmasına çalışılıyor.

FETÖ'nün ilçe yapısına şok!

Diyarbakır merkez ve 10 ilçesinde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, 'ByLock' kullandıkları belirlenen farklı mesleklerden 24 kişi gözaltına alındı, 23 kişi aranıyor.

İLÇE YAPILANMASI

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği görevlilerince 10/10/2017 günü FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün kullandığı gizli haberleşme programı olan ByLock programını kullanan şahıslara yönelik İlimiz Bismil, Çermik, Çüngüş, Dicle, Eğil, Ergani, Hani, Kulp, Lice ve Silvan ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

KİMLER YOK Kİ?

Operasyonda çiftçi, imam hatip, özel sektör, emekli, ihraç edilen belediye çalışanı, öğretmen, hizmetli, öğrenci, ev hanımlarının da aralarında bulunduğu 24 kişi, yakalanarak gözaltına alındı.

23 KİŞİ ARANIYOR

Gözaltına alınan, A.Y, E.S, Ö.O, M.K, M.O, F.K, B.Y, Y.B, Y.Ç, Y.Y, Y.D, M.D, M.Y, E.K, H.O, M.C, M.K, V.K, M.Y, R.K, B.A, G.T, G.B. ve İ.K. İl Emniyet müdürlüğünde sorguya alındı. Aralarında görevlerinden ihraç edilen öğretmen, doktor ve emniyet mensubunun da bulunduğu çeşitli meslek gruplarından 23 şahsa yönelik olarak ise yakalama çalışmaları devam  ettiği bildirildi.

SİİRT'TEKİ OPERASYON

Buarada, Siirt merkezli 16 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün askeri yapılanmasının eylem ve faaliyetlerinin engellenmesine ve deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda 30 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Siirt merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonda 24 subay ve astsubay ile 2 öğretmen gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

KRİPTO FETÖ ALARMI!

Buarada, İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında KOM Daire Başkanlığı bünyesinde, 81 il Emniyet Müdür Yardımcıları ve KOM Şube Müdürlerinin katılımıyla bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı.

Organize suçlarla mücadelede gelinen nokta, bundan sonraki süreçte suç örgütleriyle mücadeleye dönük yeni yol ve yöntemler ve FETÖ ile mücadele faaliyetlerinin ele alındığı toplantıda Bakan Soylu, FETÖ ile mücadelede, kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kripto örgüt üyelerinin tespit edilmesini, örgütün sivil ve mahrem yapılanmasına yönelik operasyonların devam ettirilmesini istendi.

Soylu'nun toplantıda ayrıca, mafya tipi organize suç örgütleriyle mücadeleye yönelik operasyonların artırılarak devam ettirilmesi, objektiflerin bu alana çevrilerek mafya yapılanmalarının vatandaşlara musallat olmasına müsaade edilmemesi, terörizmin finansmanına kaynaklık eden uyuşturucu madde kaçakçılığıyla mücadelede uyuşturucunun tarladan torbaya takip edilmesi ve tüm kaçakçılık suçlarıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi konusunda talimatlar verdiği kaydedildi.

YÜRÜTÜLEN OPERASYONLAR

Toplantıda ayrıca KOM birimlerinin yılbaşından 6 Ekim tarihine kadar gerçekleştiridikleri faaliyetler hakkında da bilgi verildi. Buna göre, Türkiye genelinde KOM ekipleri tarafından organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen 70 operasyonda 950 şüpheli gözaltına alındı. Hakim karşısına çıkartılan şüphelilerden 285'i tutuklanarak cezaevine konuldu. Geçen yılın düzenlenen 37 operasyonda ise gözaltına alınan 573 kişiden 210'u tutuklanmıştı. 1 Ocak - 6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda, 117 tabanca, 23 uzun namlulu silah, 42 av tüfeği, 26 kuru sıkı tabanca,  4 el bombası, 6 bin 596 fişek ile 98 çek ve senet ele geçirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi