Görüş Bildir

Fetullah’ın prensi Bylock’ta hızlı çıktı!

FETÖ/PDY’nin medya yapılanmasının önemli isimlerinden Cevheri Güven’in örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması ByLock’tan FETÖ’cü arkadaşlarına binlerce mesaj attığı ortaya çıktı. Baykal Kumpası’nın baş şüphelisi Güven, Bylock’u son olarak 17 Şubat 2016’da kullanmış.

Fetullah’ın prensi Bylock’ta hızlı çıktı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün en aktif militanlarından olan Baykal Kumpası'nın baş aktörlerinden Cevheri Güven'in Bylock'tan rekor mesajlaşma yaptığı ortaya çıktı.

SON OLARAK 17 ŞUBAT 2016'DA GİRMİŞ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının tespitlerine göre, Cevheri Güven 08 Kasım 2014 tarihinde telefonuna örgütün kriptolu haberleşme uygulamasını yükledi. Bylock numarasının "3320" olduğu, kullanıcı adının ise "buzadam" olduğu tespit edilen Güven'in son olarak ByLock'ta 17 Şubat 2016 günü online olduğu anlaşıldı.

8 BİN 861 MESAJ ATMIŞ

634 kez programa giriş yaptığı anlaşılan Güven'in Bylock'tan 8 bin 545 mesaj aldığı, gönderdiği mesaj sayısının ise 8 bin 861 olduğu belirlendi. Güven'in Bylock üzerinden gönderdiği mail sayısının 2 bin 577, aldığı mail sayısının ise bin 499 olduğu belirtildi. Güven'in Bylock'tan gelen arama sayısının 506, giden arama sayısının ise 372 olduğu tespit edildi.

FARKLI İSİMLERLE KAYDEDİLMİŞ

Firari olarak gittiği Yunanistan'da tutuklandığı bilinen Güven'iN Bylock'ta kayıtlı olduğu 3320 numaralı ID'yi ekleyenlerin ise "buzadam, bahad, aaabaho, baho, bacanak, m-2-bahadir, eniste, bahabi, Gaudi, medya bahadir, t.bahadir, BOGUKKK, Sonsar, BAHA, BAHADIR DM, BAHADIR MEDYA, buzadam-Haber fikir, buzadam Bahadır, Bahadır Med, bsn.bhdr, Bahadır bey, baha medya, 01bbb, Buz Adam" gibi farklı isimlerle kaydettikleri anlaşıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi