Görüş Bildir

Fırat Çakıroğlu davasında söz hakkı Devlet Bahçeli'de

2014 yılında Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylar sonrasında öldürülen Fırat Çakıroğlu'nun katil zanlısı ile alakalı çıkan iddialara Devlet Bahçeli açıklama yaptı

Fırat Çakıroğlu davasında söz hakkı Devlet Bahçeli'de

2014 senesinde Ege Üniversitesi'nde çıkan karşıt olaylarda öldürülen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun katil zanlısının hakkında geçtiğimiz günlrde okulda affedilecek sylentileri çıkmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  katil  Nurullah Semo ile alakalı ortaya atılan bu iddialara yanıt verdi.

Üniversite’de 2015 yılının şubat ayında yaşanan kavgada, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi olan ve aynı zamanda Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumluluğu yapan Fırat Yılmaz Çakıroğlu öldürüldü. Cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan Ege Üniversitesi EdebiyatFakültesi Sosyoloji Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi N. S. tutuklandı.

Cinayet suçundan tutuklu yargılanan N.S. için Ege Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz döneminde açılan soruşturma dosyası daha sonra göreve gelen Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun döneminde de sürdü. Cüneyt Hoşcoşkun’un işlem yapılması istemiyle disiplin kuruluna gönderdiği dosya kurul toplanamadığı için görüşülememişti. Bu sırada N.S’nin okuldan atılma karanının kaldırıldığı ya da halen öğrenciliğinin halen devam ettiğine yönelik haberler tartışmalara neden oldu. Özellikle Çakıroğlu’nun üyesi olduğu Ülkü Ocakları bu durum karşısında büyük tepki gösterdi. Geçen günlerdeki açıklamasında N.S.'nin atılma kararının kaldırıldığına yönelik iddiaları yalanlayan okul yönetimi bugün de tartışmaları bitiren toplantıyı yaptı. Üniversite disiplin kurulu, halen yargılandığı olaydaki suçlamalardan dolayı oy birliğiyle N.S.yi okuldan attı.

TANRIKULU: ADALET TECELLİ ETMİŞ OLUYOR

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, N.S.’nin Ege Üniversitesi Disiplin kurulu kararıyla okulla ilişiğinin kesilmesini şu sözlerle değerlendirdi:  "2015 yılındaki üzücü olayda maalesef okuldaki PKK yanlısı bir grup öğrenci kisvesi altındaki militanların çıkardığı olaylarda Fırat Çakıroğlu, N.S. tarafından öldürülmüştü. Bu katil zanlısının okulla ilişiği kesilmemişti. Olay, özellikle ülkücü camia üzerindeki infial yarattı. Partimizin salı günkü grup toplantısında Genel Başkanımız yaptığı konuşma Rektörlüğü bu konuyla ilgili kesin bir kararın verilmesi gerektiği konusunda uyardı, aksi taktirde bu olayın şaibeli bir şekilde devam edeceğini belirtti. Rektörlüğün bu çağrı üzerine aldığı kararla adelet tecelli etmiş oluyor. Zaten öğrenci olmayan bu katil zanlısının okulla da ilişiği kesilmiş olduğunu öğrendik."

ÖLDÜRÜLMESİ

İzmir'de, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Çakıroğlu, 20 Şubat 2015’tePKK yandaşı olduğu iddia edilen kişiler tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ise duruşmanın görülmesine devam edildi. Yapılan duruşmaya, hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile tarafların avukatı ve MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile eski İzmir milletvekili Murat Koç ve tutuklu sanık Nurullah S. katılırken, başka suçtan tutuklu Cihat B. ise tutuklu bulunduğu ceza evinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Mahkeme başkanı, hard diskle ilgili jandarma kriminal laboratuvarından gelen raporda, "Sabit disk onarma cihazı ve yazılımı kullanılarak kopyasının alınmasına çalışılmış; ancak içeriğine erişilemediği için kopyası alınamamıştır. Veri inceleme laboratuvarı tarafından tarafımıza herhangi bir görüntü dosyası teslim edilmediğinden talep edilen incelemeler yapılamamıştır" dendiğini okundu. Sanık avukatları gelen rapora itiraz edip yeniden rapor alınmasını talep etti.

FIRAT YILMAZ HAKKINDA

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 1 Ocak 1991'de Konya'nın Akşehir ilçesinde dünyaya geldi. Ege Üniversitesi'nde Ülkü Ocakları temsilciliği yapan Çakıroğlu, Edebiyat Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrencilerin saldırısında bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah Semo tutuklandı.

Mahkeme heyeti, sanık Nurullah Semo'nun tutukluluğunun devamına ve olay yeri görüntülerinin yeniden incelenmek üzere Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir