Fransa'daki PKK soruşturması

Bazı PKK'lılar aleyhinde, ''haraç toplama'' ve ''terör örgütüne üye olmak'' iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında Diyarbakır'a gelen iki Fransız hakim, özel bir eğitim merkezinin 2 yöneticisini tanık olarak dinledi

Fransa'daki PKK soruşturması

Fransa ve Türkiye arasındaki ''adli konulardaki işbirliği anlaşması'' uyarınca, Fransa'da bazı PKK'lılar aleyhine, ''haraç toplama'' ve ''terör örgütüne üye olmak'' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Diyarbakır'a gelen Fransız iki hakim, özel bir eğitim merkezinin 2 yöneticisini tanık olarak dinledi.

GÖNDERİLEN KOLİNİN ÖNEMİ

Fransa'da PKK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan bir şahsın üzerinde, Diyarbakır'daki özel bir eğitim merkezine gönderildiği tespit edilen koliye ait fatura ele geçirildi. Tutuklanan şahsın, kolinin gönderildiği eğitim merkeziyle bağlantısını araştıran Fransa adli makamları, Adalet Bakanlığı'na adli yardım çerçevesinde söz konusu eğitim merkezinin yöneticilerini tanık olarak dinlemek istediklerini bildirdi.

FRANSA'DA YAŞANANLAR

Fransa'dan Diyarbakır'a gelen sorgu Thierry Fragnoli ile Fransa Büyükelçiliği'nde görevli bir hakim, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirilen özel eğitim merkezinin yöneticileri E.A ve R.P'yi dinledi. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede, tanıkların beyanları, tercüman aracılığıyla Fransız hakimlere iletildi. Tanıkların beyanlarında, Fransa'dan Diyarbakır'a gönderilen kolide, eğitim merkezinde kullanılmak üzere kırtasiye malzemelerinin bulunduğunu, gönderen şahısla bir bağlantılarının olmadığını savundukları öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz