Görüş Bildir

Gıda denetimi!

Diyarbakır'da gıda işletmelerinde Covid-19 tedbirleri denetlendi

Gıda denetimi!

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, Diyarbakır genelinde market, şarküteri ve unlu mamullerdeki hijyen tedbirleri konusunda gıda işletmelerinde alınan 'Coronavirus' tedbirlerini denetledi.

Bu kapsamda gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla yıl boyu süren denetimler, bu dönemde daha da yoğunlaştırılarak, işletmeler hem bilgilendirildi hem de denetlendi.

Bilgilendirme denetimlerinde, Coronavirus tedbirleri çerçevesinde işletmelerin aldığı hijyen tedbirleri, açıkta bulunan ve istiflenen ürünler kontrol edildi.

Reyon sorumlularının kılık kıyafet kurallarına uygunluğunun da kontrol edildiği denetimlerde personellere broşürler dağıtıldı.

GIDA DENETİMİ

Diyarbakır’da gerçekleştirilen denetimler çerçevesinde İl Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri işletmeler için hazırladıkları gıda işletmelerinde Covid-19 hastalığını önlemek için alınacak 10 tedbirin yer aldığı broşürleri dağıtarak, işletmelerin bu broşürleri asmalarını ve broşürde yer alan ikazlara uymaları istendi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, "Denetimlerde işletme yetkilisinin işletmede çalışan personelin sağlığının yakından takip etmesi ve aynı zamanda virüs bulaşmasın önüne geçmek için işletme personeli için maksimum hijyen tedbirleri alınması gerekiyor. Çalışan personelin yanı sıra satış yerlerinde gerek pos cihazı gerekse kasa bantlarının dezenfekte edilmesini, fırınlarda parayı alan kişi ile ekmeği veren kişinin ayrı kişiler olması gerekiyor." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi