GAP niye bitmiyor!

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, GAP'ın yıllardır bitirilmediğini belirterek, "2,5 senede 3. Köprü, Osmangazi Köprüsü, Marmaray bitiyor, Allah aşkına, bu GAP yıllardır niye bitmiyor? Eğer bu devletin parası yoksa, o projelere bu paralar nasıl bulunuyor?" diye sordu.

GAP niye bitmiyor!

TBMM Genel Kurulunda görüşülen GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bütçeleri üzerinde konuştu. HDP'lilerin Milletvekilleri sütçeyle ilgili yaptıkları konuşmaları boyunca, tutuklu HDP milletvekillerinin fotoğrafları kürsünün önünde yer aldı.

" Bir derin el bölgenin kalkınmasını istemiyor"

HDP Diyarbakır Milletvekili Tan, her yıl bütçe görüşmelerinde GAP'la ilgili konuştuğunu ifade ederek, "Artık bıktım konuşmaktan, aslında konuşmaktan bıkmadım, söylediklerime bir karşılık alamamaktan bıktım." sözlerini sarfetti.

GAP sınırları içindeki bölgenin nüfusunun 8,5 milyon olduğunu söyleyen Tan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Gap yıllar yılıdır neden bitirilmiyor?

"Allah aşkına bu GAP yıllardır niye bitmiyor? 2,5 senede 3. Köprü bitiyor, Osmangazi Köprüsü bitiyor, Marmaray bitiyor, bu niye bitmiyor? Eğer bu devletin parası yoksa, o projelere bu paralar nasıl bulunuyor? Bölgenin 8,5 milyon nüfusunu 20 milyona çıkaracak ve Ortadoğu'nun ekonomisini, sosyal yapısını değiştirecek bu proje niye bitmiyor? 'Silvan Barajını PKK bırakmıyor yapalım, araçlar yakılıyor, bombalanıyor' deniliyor. Evet bunlar oluyor ama Silopi ve Şırnak'taki termik santrallere neden bir şey olmuyor? Olayların en yoğun olduğu dönemde Ilısu Barajının ana gövdesi nasıl bitirildi? Birisi bunları izah etsin. Bir derin el bölgenin kalkınmasını istemiyor. Bu derin el yurt dışında değil, derin el Ankara'da da var."

Kaynak: Diyarbakır Söz