Gazze için 3 gün yas

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail’in Gazze’ye yaptığı operasyonlar sonucu 500’den fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesi üzerine 3 günlük yas ilan etti.

Gazze için 3 gün yas

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu toplantısı gazetecilere verdiği demeçte “İsrail tarafından Filistin halkına karşı işlenen acımasız katliamı lanetliyorum. Kabinemiz 3 günlük yas ilan etmeye karar verdi” dedi.



İsrail’in Gazze’nin farklı bölgelerindeki ölümcül operasyonları sonrası Filistin hükümeti de 3 günlük ulusal yas ilan etmişti.


Başbakan Yardımcısı Arınç, Mavi Marmara olayı ile ilgili olarak da böyle bir katliamdan sonra bu konunun gündeme gelemeyeceğini ifade ederek “Filistinlilere karşı uygulanan insanlık dışı katliam devam ederken bizim İsrail’le herhangi bir anlaşma imzalamamız söz konusu olamaz” dedi.



Türkiye’nin İsrail’in savaş uçaklarına jet yakıtı temin ettiği iddiaları da kesin bir dille yalanlayan Başbakan Yardımcısı, bunların özel işletmeler tarafından yürütülmekte olduğunu ve ticari ilişkileri kesmenin ise imkansız olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz