Siirt’in Eruh ve Pervari ilçesinin bazı kesimlerinde “Geçici Güvenlik Bölgesi” ilan edildi

Siirt Valiliği, Eruh ve Pervari ilçelerinde bazı bölgelerin 15 gün süreyle, 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildiğini açıkladı.

Siirt’in Eruh ve Pervari ilçesinin bazı kesimlerinde “Geçici Güvenlik Bölgesi” ilan edildi

Siirt Valiliği, Eruh ve Pervari ilçelerinde bazı bölgelerin 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildiğini belirterek. 21 Kasım - 5 Aralık 2015 tarihleri arasında 15 gün süreyle vatandaşların can ve mal güvenliği açısından bu alanlara girilmemesini istedi. Geçici güvenlik bölgesi ilan edilen alanların Eruh İlçesi, Yassıdağ (Cirav) Bölgesi, Akmeşe Köyü-Gölgeliçeşme Tepe arası, Şeyhömer dağı bölgesi, Çaçi Dağı bölgesi, Pervari İlçesi, Köpüçay-Doğanca-İğneli-Doğan Karakolları arası, Köprüçay-Doğanca Karakolu arasındaki bölgeleri olduğu kaydedildi.

Valilik açıklamasında, "Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla: 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11 maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesine istinaden; bahse konu bölgelere gidilebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkur bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından, 15 gün süreyle 21 Kasım (dahil) – 5 Aralık (Dahil) 2015 tarihleri arasında, 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilmiştir" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz