Görüş Bildir

Geçmişle yüzleşin

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, gözaltında kaybedilen ve katledilen yakınları için 189’uncu kez bir araya gelerek, ‘adalet’ istedi.

Geçmişle yüzleşin

Faili meçhul cinayetlerle katledilen ve kaybedilen yakınlarının bulunması ve faillerinden hesap sorulması için ‘adalet’ arayışlarını sürdüren kayıp yakınları ile İHD Diyarbakır Şubesi, Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde 189. kez oturma eylemi düzenledi.

KAYIPLAR BULUNSUN

Her hafta olduğu gibi “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” pankartı ile katledilen ve kaybedilen yakınlarının fotoğraflarını taşıyan kayıp yakınları, "adalet" talebinde bulundu.

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, yıllardır bu eylemleri yaparak, devlete, yargıya kayıpların bulunması ve faillerinin yargılanması talebinde bulunduklarını ifade eden Bilici, ancak tüm çabalarına rağmen Cumhuriyet Savcılarının bir soruşturma açmadığını, tam tersine bu talepte bulunanlara yönelik baskıların artırıldığını söyledi.

‘KİŞİSEL İKTİDARDAN VAZGEÇİN’

Barışın sağlanması için karşılıklı adımların atılması gerektiğini kaydeden Bilici, “Bu da tercidir kaldırılmasıyla, diyalog ve müzakerenin tekrar başlamasıyla mümkündür. Bundan da başka çaremizin olmadığını da herkesin anlaması gerekir. Yetkililere sesleniyoruz; artık sürecin önünü açın, geçmişle yüzleşin ve bu sorunların sona ermesini sağlayın. Yüreğimiz doludur, tedirginiz, kaygılıyız, geleceğe dair umutlarımız tükeniyor. Çünkü ülke iyi bir yere gitmiyor. Yetkililer bunları görsün ve bir an önce kişisel iktidar hırslarından vazgeçsinler” dedi.

VEZİR TARHAN HALA KAYIP...

İHD Diyarbakır Şubesi Kayıplar ve Faili Meçhul Cinayetler Komisyonu Üyesi Necibe Güneş Perinçek, Bitlis'in Sekiliyazı Köyü'nde 1995 yılında kaybedilen 12 yaşındaki Vezir Tarhan’ın kaybediliş hikayesini anlattı. Perinçek, Tarhan’ın hayvan otlatmaya gittikten sonra bir daha geri dönmediğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi