Geleçek'te 3 isim var!

Davutoğlu'nun öncülük ettiği yeni partinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi.

Geleçek'te 3 isim var!

Ak Partiden istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisi için kuruluş başvurusu yapıldı. Davutoğlu'nun ekibinden bir heyet başvuru dilekçesini dün İçişleri Bakanlığı'na sundu. Parti ismi, logosu ve kurucular kurulunun isimleri bugün düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak. Parti isminin "Gelecek Partisi" olacağı konuşulurken, kurucular kurulunda Diyarbakır eski Milletvekili Cuma İçten ile Eski İl Başkanı Aydın Altaç'da bulunuyor.

BAŞVURUCU DİLEKÇESİ

Başvuruyu bakanlığa iletmek için İçişleri Bakanlığına giden heyette eski AK PartiGenel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ile Selçuk Özdağ, 24’üncü Dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, eski vali İzzettin Küçük, Ak Parti eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve eski Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ yer aldı.

BELGELER DİDİK DİDİK

137 kişiden oluşan kurucular kurulunun bakanlığa sunduğu belgeler görevliler tarafından tek tek kontrol edildi. İşlemlerin devam ettiği sırada İçişleri Bakanlığı heyet tarafından bir açıklama yapıldı. İşlemlerin uzun sürmesinin nedenini açıklayan Ayhan Sefer Üstün, “Bugün inşallah Türk siyasi hayatına yeni bir parti kazandırıyoruz. Doğuyor. Prosedür neyse belgelerimizi hazırladık bakanlığımıza teslim ettik. İki önemli işlem vakit alıyor. Partiler kanununa göre kurucu olmak isteyen kişinin başka bir siyasi partide üyeliğinin olmaması gerekir. Bu husus da ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na sorularak tespit edilebiliyor. Şu an listemiz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Tek tek kurucuların siyasi parti üyeliği sorgulanıyor. Bir de kurucu üyelerin herhangi bir sabıka kayıtlarının olmaması gerekiyor. Bunu da İçişleri Bakanlığı’nun hukuk müşavirleri inceliyor. Kurucu sayımız fazla ve zaman alıyor. Bir saat içerisinde tüm prosedür tamamlanacak” dedi.

BUGÜN DEKLARE EDİLECEK

Üstün, “Yarın(bugün) saat 10.00’da kurucular kurulunun, ambleminin ve tüzüğünün tanıtımı olacak” dedi ve partinin ismine ve logosuna dair soruları yanıtsız bıraktı. Kurucular kurulunun 150 kişi civarında olduğunu söyleyen Üstün, “AK Parti’den heyet Davutoğlu’nu ziyaret etti. Cumhurbaşkanı sözcüsü Kalın ‘Cumhurbaşkanı’nın haberi yoktu’ dedi. Heyet de bilgisi vardı dedi. Bu durum için ne söylersiniz” şeklindeki soruya, “Bugünkü gündemimiz kuruluş” yanıtını verdi. Üstün’ün açıklamalarının ardından işlemlerin tamamlanması için heyet yeniden bakanlığa döndü.

Bu açıklamadan yaklaşık 45 dakika sonra yeni partinin kuruluş işlemleri tamamladı ve heyete alındı belgesi teslim edildi. Başvurunun ardından açıklama yapan Ayhan Sefer Üstün, “alındı belgesi”ni aldıklarını kuruluşun hukuken gerçekleştiğini söyledi. Üstün, “Partimizin kuruluşu gerçekleşti ve parti tüzel kişilik kazandı. Vatana, millete hayırlı olsun” dedi. Logo ve parti isminin de paylaşılacağı tanıtım toplantısı 13 Aralık Cuma günü yapılacak.

DİYARBAKIR'DAN ÜÇ İSİM VAR

Parti kurulunda Diyarbakır'dan üç isim bulunuyor. Ak Parti eski Milletvekili Cuma İçten, İl Eski Başkanı Aydın Altaç ile gazeteci Bayram Zilan yer alıyor. Gözler Diyarbakır'da İl Başkanı kim olacak sorusuna Çevrildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz