Görüş Bildir

Gelecekten umutlu muyuz?

Diyarbakır'da gençlik, gelecekle ilgili kaygıları olduğu gibi "bir dokun bin ah işit misali" gelecekten umutlu olmadığını söylüyor.

Gelecekten umutlu muyuz?

Geleceğe dair beklentilerimiz çoğumuz için sınırları zorlarken, iş umut noktasına geldiğinde özellikle gençliğin bu konuda zorlandığı muhakkak. Söz haber ekibi, gençliğin gelecekten beklentilerini ve umutlarını merak edip, yollara düştü ancak mikrofon uzattığı gençlere deyim yerindeyse bir dokundu bin ah işitti.

Üniversite öğrencileri ve mezunlar iş bulamama endişesini dillendirirken, ülkemizde son günlerin gündem maddesi haline gelen ekonomik sorunlardan kaynaklı yaşam zorlukları röportajlarda en çok ifade edilen kaygılar arasında yer aldı.

İşte gençlerin geleceğe dair beklentileri;

“BENİ ŞUANDA EN ÇOK ENDİŞELENDİREN KONU TÜRKİYE’NİN DURUMUDUR”

Hüseyin Kızılok, “Gelecekten umutlu değilim. İş yok, torpil çok. Arkamızda büyüğümüz olmasa iş bulamıyoruz. Bunun için geleceğimden çok endişeliyim. Öğrenciyim, babam sayesinde yaşıyorum. Gelecekte nasıl bir dünya hayal edeceğimi bile bilmiyorum. Tabi ki bende gelecekte iş sahibi olmayı isterim. Hayatın kolaylaşmasını isterim. Zamların durmasını isterim. Türkiye’de yaşıyoruz nede olsa (Gülüyor). Beni şuanda en çok endişelendiren konu Türkiye’nin durumudur.”

“GELECEKTEN BİR BEKLENTİM YOK”

Hasan Görmez, “Gelecekten çokta umutlu değilim ne yazık ki. Ülkedeki ekonomik sorunlar ve eğitim meselesi beni endişelendiriyor. Gençlerin genelde gelecekten umutlu olmadığını görüyoruz. Bunun nedenlerinin başında da değdim gibi yaşam koşullarının çok zor olması ve eğitim sorunlarının çözülememesidir. Türkiye’deki eğitim sistemi yetersiz ve ihtiyaçlara cevap veremiyor. Atanamayan bir sürü öğretmen var. Benim şuanda gelecekten bir beklentim yok. Ülkenin durumundan dolayı karamsarız, pek bir gelecek göremiyorum.”

“EĞİTİM İŞİMİZİ HALLEDERSEK, BÜTÜN İŞLERİMİZİ DE HALLEDERİZ”

Mehmet Yıldız, “Valla gelecek ile ilgili kaygılarımız var her anlamda. Yani yaşanılanları görüyorsunuz, ekonomik kriz, sağlıkta, eğitimde, hukukta sıkıntı var. İnşallah iyi olur diye düşünüyorum. Öncelikle tüm dünyaya barış gelmesi lazım. Özelliklede coğrafyamızda savaşlar hakim. Komşularla ilişkiler sıkıntılı. Bence ülkemizde eğitim verilirken iyi insan nasıl olunur, dürüst insan nasıl olunur diye eğitim verilmelidir. Biz eğitim işimizi halledersek, bütün işlerimizi de hallederiz diye düşünüyorum.”

“SORUNLAR ÇÖZÜLMEDİĞİ TAKTİRDE UMUTSUZLUK İÇİNDE HEP GİDECEĞİZ”

Mehmet Deniz, “Aslını isterseniz umutlu değiliz. Bence toplumumuzda umutsuzluğun temel nedeninin ben ekonomik şartlar olduğunu düşünüyorum. Ailedeki sıkıntılar, toplumdaki eşitsizlikler olsun, adalet olsun bunlar umutsuzluk sebepleridir. Bu sorunlar çözülmediği taktirde umutsuzluk içinde hep gideceğiz. Eğitim sistemimizin bir yapboz gibi sürekli değiştirilmesi gençlerin psikolojisinin bozulmasına neden oluyor. Ben bir üniversite öğrencisiyim, herkesin çektiği sorunları bende yaşıyorum. İlerisi için umutlu olabilir miyiz bilemiyorum ama şuan ekonomik bunalımdan dolayı sıkıntı yaşayacağız gibi geliyor bana.”

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi