Görüş Bildir

"Gençlerin tercihinde en yakın rakibimize üç kat fark attık"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: "AK Parti en yakınındaki siyasi partiye, 18-30 yaş aralığındaki gençlerde üç kata yakın fark atar noktada yoluna devam ediyor. Son yaptığımız ankette de üç kattan biraz daha fazla. Özellikle CHP'nin burada dördüncü parti olduğunu görüyoruz" dedi.

AK Parti AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bazı köşe yazarlarının "gençlerin AK Parti'yi tercih etmediği" yönündeki iddialarına yönelik, "Anketler yönünden baktığımızda, o köşe yazarları her ne kadar birtakım algılar oluşturmaya çalışsalar da biz en yakın siyasi partiye üç kat fark atıyoruz. AK Parti en yakınındaki siyasi partiye, 18-30 yaş aralığındaki gençlerde üç kata yakın fark atar noktada yoluna devam ediyor. Son yaptığımız ankette de üç kattan biraz daha fazla. Özellikle CHP'nin burada dördüncü parti olduğunu görüyoruz." dedi.

Dağ, AR-GE Başkanlığı olarak her ay çeşitli anket çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek, proje, zaman yönetimi, kişisel gelişim gibi eğitim faaliyetleri de verdiklerini anlattı.

Kongreler tamamlanır tamamlanmaz Siyaset Akademisi'nin başlayacağını bildiren Dağ, "Kongreler bittiği zaman il ve ilçe başkanlarımıza bir kampta eğitim verme noktasında bir çalışmamız olacak." ifadesini kullandı.

Bazı köşe yazarlarının, "Gençlerin AK Parti'yi tercih etmediği" yönündeki iddiaları gündeme taşıyarak, ısrarla algı operasyonu yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Dağ, şöyle devam etti:

"Anketler yönünden baktığımızda, o köşe yazarları her ne kadar birtakım algılar oluşturmaya çalışsalar da biz en yakın siyasi partiye üç kat fark atıyoruz. Özellikle CHP'nin burada dördüncü parti olduğunu görüyoruz. Gençlerin, o yaşlardaki milliyetçilik duygularından dolayı MHP ve HDP'de o partilerin mevcut oylarından biraz daha fazla olduğunu görüyoruz. Ama AK Parti en yakınındaki siyasi partiye, 18-30 yaş aralığındaki gençlerde üç kata yakın fark atar noktada yoluna devam ediyor. Son yaptığımız ankette de üç kattan biraz daha fazla. Bu bizi atalete ve tembelliğe sevk etmiyor. Daha iyisini nasıl yapabilirizi ortaya koymaya çalışıyoruz."

"FETÖ'nün AK Parti'ye sızma ihtimali yok"

AK Parti'de kongre sürecinin devam ettiğine dikkati çeken Dağ, 350 ilçe kongresinin tamamlandığını aktararak, şunları söyledi:

"Kongresi tamamlanması gereken 972 ilçemiz var. 51 il kongresi tamamlandıktan sonra büyükşehir kongreleri yapılacak. Bu işi çok aceleye getirmeden sindire sindire yanlış bir karar vermeden Cumhurbaşkanımız ve Teşkilat Başkanımız çalışma yürütüyorlar. Çünkü önümüzdeki süreç çok önemli. 2019'a giden süreçte çok daha safları sık bir şekilde yolumuza devam etmemiz lazım. Bugüne kadar AK Parti'yi, hükümeti devirmek isteyenler, şimdi bütün konsantrasyonunu 2019'a vermiş durumda. 2019 sürecinde bu ülkede farklı bir takım organizasyonlar yapma niyetindeler."

FETÖ mensubu olanların 17-25 Aralık sürecinden bu yana AK Parti'ye girmemesi için mücadele edildiğinin altını çizen Dağ, "Bu yapıya mensup olabilme ihtimali olan, irtibatı, iltisakı olabilecek durumda olan hiç kimseye bu partide görev verilmedi. Verilmesi mümkün değil." diye konuştu.

Son dönemdeki kongrelerde bu konuda yönetime girecek her kişiyle ilgili sürekli olarak istihbarat paylaşımı ve koordineli bir şekilde çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Dağ, FETÖ'nün AK Parti'ye sızabilme ihtimalinin olmadığını kaydetti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi