Görüş Bildir

Genç'te 10 PKK'lı öldürüldü

Bingöl'ün Genç kırsalında, 10 PKK'lı militan çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi. Şırnak'ın Elmalı bölgesinde askerlere pusu kuran örgüt üyeleri üç askeri şehit etti.

Genç'te 10 PKK'lı öldürüldü

BİNGÖL'ün Genç İlçesi ile Elazığ'ın Karakoçan İlçeleri kırsalında devam eden operasyonlarda Bingöl'de 10, Elazığ'da ise 1 olmak üzere toplam 11 örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken, her iki yerde de operasyonlar devam ettiği belirtildi.  Şırnak'ın merkez Elmalı üs bölgesine PKK'lılar tarafından yapılan saldırıda üç asker şehit oldu.

GENÇ BÖLGESİNDE OPERASYON

Genç İlçesi Dikpınar Köyü kırsalında, jandarma ve polis özel harekat timleri, güvenlik korucuları ve havadan savaş uçakları ile Atak taarruz helikopterlerinin de katıldığı operasyon kapsamında, akşam saatlerinde tespit edilen bir grup PKK'lı terörist ile sıcak temas sağlandı. Çıkan ve halen devam eden çatışmada şimdiye kadar 10 terörist etkisiz hale getirilirken, kaçmaya çalışan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam ediyor.

PKK'LILARLA SICAK TEMA SAĞLANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Bingöl'deki çatışmada ilk ateşle birlikte, 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini sosyal medya hesabı twitterden duyurdu.

KARAKOÇĞANDA BİR MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Elazığ Valiliği'nce yapılan açıklamada, Karakoçan İlçesi'nde tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonun devam ettiği belirtilerek, "Elazığ ili Karakoçan ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesine yönelik Şehit Jandarma Er Bülent Akkılıç-49 operasyonu devam etmektedir. Operasyon kapsamında yapılan arazi taraması esnasında 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

ŞIRNAK'TA ÜÇ ÜSKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Şırnak Merkez Namaz Dağı'nda bulunan Elmalı üs bölgesine bir grup PKK'lı tarafından dün saat 16.00 sıralarında roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 1'i ağır 3 asker yaralandı. Guvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Yaralı askerler Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılırken, PKK'lılar arazi şartlarından faydalanarak kaçtı. Namaz Dağı üs bölgesinden teröristlerin muhtemel kaçış noktalarına havan atışları yapılırken, operasyonun sürdüğü belirtildi.

Öte yandan,  ağır yaralanan 1'i astsubay 3 asker, tedavi gördükleri Şırnak Devlet Hastanesi'ndeki doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit askerler için cenaze töreni düzenlenecek.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi