Gerçeği aratmayan yangın tatbikatı…

Diyarbakır’da öğrencilerin deprem ve yangın anında nasıl davranacaklarına yönelik bilincin oluşturulması için bir okulda gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı.

Gerçeği aratmayan yangın tatbikatı…

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Şehmus Sultan Tatlıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçeği aratmayan yangın tatbikatı yapıldı. Gerçekleştirilen yangın ve tahliye tatbikatına İtfaiye Müdürlüğü ve 112 Acil Komuta Merkezi ekipleri ve öğrenciler katıldı.

“Geçeği aratmadı”

Gerçekleştirilen yangın tatbikatında önce yangın alarmı verilerek öğrencilerin okuldan düzenli bir şekilde tahliye edilerek güvenli bir alanda toplanmaları sağlandı. Tatbikat esnasında okul içerisinde bulunan yaralı öğrenciler bağırarak yardım istedi, ilk yardım ekiplerince yapılan müdahalenin ardından itfaiye ekipleri tarafından okulun penceresinden ve okul içerisinden sedyeyle çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim ettiler. Sağlık ekipleri ise yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralıları ambulanslara taşıdılar.

Tatbikat hakkın da okul müdürü ve tatbikata oyuncu olarak katılan öğrenciler Söz habere konuştu.

“Yaklaşık 1 ay bu tatbikata hazırlandık”

Okul müdürü Rıdvan Altay şunları söyledi; “12. sınıflarımız Anadolu sağlık meslek lisesi öğrencileri ve gördüğünüz gibi ATT öğrencilerimiz. Öğrencilerimiz Süheyla hocamızın eşliğinde yaklaşık 1 aydır bu çalışmaya hazırlanmışlardı, bu tatbikatla ilgili bayağı bir çalışma yaptılar. Bugün de tatbikatımızı gerçekleştirdik, bu tatbikat bayağı bir gerçekçi oldu gelen velilerimiz de oldu sağ olsunlar. Biz elimizden geldiğince bilgilendirme yaptık fakat ufak tefek aksaklıklar olmuş. Bizim ATT öğrencilerimiz 30 normalde sınıflarımız 35, 34 kişilik sınıflar 32 ATT öğrencimiz katıldı. Çok gerçekçi bir tatbikattı, katılan tüm personelimize hem İtfaiyemiz, hem Ambulansımız, hem katılan basın mensubumuza biz buradan teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu tatbikat umarım kendi hayatlarında da gerçekten başlayacakları bu görevde de onlar için bir öncü olacaktır kendilerini ben tebrik ediyorum inşallah Şehmus Sultan Tatlıcı olarak bu tür etkinliklerimiz devam edecek.

“Öğrencilerimizin itfaiye ve ambulans yeterlilik belgeleri var”

ATT öğrencilerinin öğretmeni Süheyla Deniz ise “ Tatbikatta bizlere yardımcı olan Öncelikle itfaiye 112 ekibine teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz öncelikle itfaiye teme eğitimi aldılar, ardından itfaiye yeterlilik belgesi aldılar öğrencilerimizin hem ATT hem de itfaiye yeterlilik belgeleri var bundan dolayı öncelikle onlara teşekkür etmek istiyorum. Tatbikatı gerçekleştirirken yardımlarını esirgemeyen Sayın müdürümüz, müdür yardımcılarımız ve diğer tüm ekiplere bundan dolayı çok teşekkür ve tebrik ediyorum.

“Çok gerçekçi oldu”

Tatbikata katılan ATT son sınıf öğrencisi Ceren Tekin ise “ Yaklaşık 1 aydır bu tatbikat için uğraşıyoruz, Süheyla hocamız sağ olsun bir aydır bu tatbikat için uğraştı. İtfaiye ekibi de sağ olsun hiç yalnız bırakmadılar bizi onlara da teşekkür ediyoruz. Kontrol merkezinden ambulans geldi herkese çok teşekkür ediyoruz çok gerçekçi oldu resmen hasta hissettim kendimi öyle ex olmuş gibi hissettim kendimi güzeldi her şey yorucuydu sadece her şey için herkese çok teşekkür ediyorum.

Kaynak: Diyarbakır Söz