Girişimci kadına Sağlık eğitimi!

"Kadın Sağlığı Eğitim" projesi kapsamında İl Vali Aksoy'un eşi Hülya Aksoy ve Dr. Pelin Köprücü, Diyarbakır'daki Girişimci kadınlara "Kadın sağlığı" eğitimi verdi.

Girişimci kadına Sağlık eğitimi!

Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünü yaptığı, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim projesi kapsamındaki "Kadın Sağlığı" eğitim toplantı ve bilgilendirmeleri devam ediyor. Aksoy başkanlığındaki ekip, Diyarbakır'daki Girişimçi Kadınlara bu kez "Kadın Sağlığı" eğitimi verdi.

KADIN SAĞLIĞI

Proje kapsamında, Diyarbakır Ticaret Borsası Konferans Salonunda TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Yönetim ve Üyelerine yönelik dün "Kadın Eğitimi" toplantısı yapıldı. Toplantıya bayan Aksoy’un yanı sıra, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Handan Erdoğan, TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hatice Akyıl ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

Açış konuşması yapan ve gelenlere teşekkür eden Aksoy ‘’Biz Diyarbakır’da bir kadın sağlığı projesi başlattık. Sağlığımızı ilgilendiren birçok konuda özellikle meme kanseri konusunda sizleri bilgilendireceğiz. Fakat bazı şeyleri bilmek yetmiyor. Bildiğimiz şeyleri uygulamak da çok önemli. Özellikle meme kanserinin erken tanısı için kadınların her ay kendi kendini elle muayene etmesi gerektiğini söylüyor doktorlarımız. Bunun da nasıl yapılacağını biraz sonra video filmi ile izleyeceksiniz. Burada öğrendiklerinizi kendinizde uygulamanızı istiyoruz. Doktorlar kendi kendine meme muayenesi her ay yapıldığı zaman oluşabilecek en ufak bir değişikliğin kadın tarafından fark edilebileceğini ve böylece doktora başvurarak erken teşhis imkânı bulacağını belirtiyorlar. Burada öğrendiklerinizin burada kalmamasını, evde mutlaka uygulamanızı ve etrafınızdaki kadınlarla da paylaşmanızı istiyoruz. Biz projemizin kapsamında meme kanseri, rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, üreme sağlığı, menopoz, sigaranın zararları, beslenme, anne sütünün yararları, kadına şiddet gibi konularda sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Biz kadınlar genelde kendimizi ihmal ederiz. Önceliğimiz evimiz, çocuğumuz, eşimizdir. Onlara verimli olmak için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz ama biz sağlıklı olacağız ki bunları en iyi şekilde yapabilelim “ dedi.

MEME KANSERİ

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Dr. Pelin Köprücü tarafından yapılan sunumda; meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları, uyuşturucu madde bağımlılığı ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı. Sunumda ayrıca ‘Kendi Kendine Meme Muayenesi’ konusunda video gösterimi yapıldı. Sunumun sonunda talep eden katılımcılara doktorlar tarafından klinik meme muayenesi yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler