Görüş Bildir

Göbeklitepe'ye bayram bereketi

"Tarihin sıfır noktası" olarak kabul edilen ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'ye, bayram tatili dolayısıyla ziyaretçiler akın etti.

Göbeklitepe'ye bayram bereketi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesi, Şanlıurfa ve ören yerine ilgiyi arttırırken, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla günlük yaklaşık 5 bin kişi tarihi ören yerini ziyaret etti.

Bayram tatilini fırsat bilen ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden kente gelen çok sayıda ziyaretçi, Göbeklitepe'de Neolitik döneme ait, yabani hayvan figürlü "T" biçimli dikili taşları ve tapınak kalıntılarını görme fırsatı buldu. Burada fotoğraf çektirip, sosyal medyada paylaşan ziyaretçiler, ören yerinin tarihi hakkında bilgi edindi.

Yetkililer, yaşanan yoğunluk nedeniyle otoparkta yer kalmamasından dolayı, ziyaretçilerin araçlarını yaklaşık 2 kilometre mesafede park etmelerine olanak sağladı. Yerli ve yabancı turistler buradan ring araçlarla ücretsiz olarak taşınırken, bu durum konukların rahatlamasını sağladı.

"YERİNDE GÖRMEK GEREKİYOR"

Ailesiyle İstanbul'dan gelen Timuçin Balkan, bayram tatili dolayısıyla planladıkları gezi kapsamında Şanlıurfa'ya geldiklerini söyledi.

Göbeklitepe'yi daha önce gazetelerde okuyup televizyondan izlediğini anlatan Balkan, "Göbeklitepe gerçekten tarihi olarak çok önemli bir yer. Sadece televizyonda izlemek veya okumanın yeterli olmadığını düşündüm ve ziyaret etmeye karar verdim. Gelip kendi gözlerimle gördüm ve çok mutlu oldum. Göbeklitepe çok önemli bir yer ve mutlaka yerinde görülmesi gerekiyor. İmkanı olan herkesi Göbeklitepe'yi görmeye davet ediyorum." diye konuştu.

Eski milli futbolcu ve antrenör Bahattin Güneş ise daha önceleri futbolcu olarak Şanlıurfa'ya geldiğini ancak ilk defa böyle tarihi mekanları gezme şansı bulduğunu söyledi.

Oğlunun ricasıyla geldiği Göbeklitepe'yi ziyaret etmekten duyduğu sevincini dile getiren Güneş, şöyle konuştu:

"Peygamberler Şehri olarak bilinen ve bu kadar tarihi zenginliği olan Şanlıurfa'nın daha çok değerinin bilinmesini ve ziyaret edilmesi gerektiğine inanıyorum, çünkü böyle değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Cumhurbaşkanımızın 2019 yılını "Göbeklitepe Yılı" ilan etmesi buraların tanıtımı için çok faydalı oldu. Göbeklitepe gibi önemli yerlerimizi gençlerimize ve tün insanlığa tanıtmamız lazım."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi