Görüş Bildir

Görevden alınınca kirli çamaşırı serdi

AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Yaz'dan, İl Teşkilatı ve eski Bakan Eker hakkında, zehir-zemberek açıklamalarda bulundu.

Görevden alınınca  kirli çamaşırı serdi

AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Parti'nin Tanıtım ve Medyadan Sorumlu  İl Başkan yardımcısı Mübarek Yaz, sosyal medya hesabından zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Gıda, tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker’in talimatıyla görevden alındığını öne süren Yaz, “Diyarbakır halkını sömüren, hatta Diyarbakır halkının ölümüne sebebiyet veren ihmallerde Mehdi Eker ve avanesi ona bağlı olan İl başkanı ve bir kaç çapulcuya bu partiyi ve bu memleketi bırakmayacağım” şeklindeki ağıt ithamların yer aldığı mesajıyla parti içindeki huzursuzluğu gözler önüne serdi.

Diyarbakır’da AK Parti cenahında bir süredir devam eden rahatsızlık, bir il başkan yardımcısının görevden alınmasıyla ivme kazandı. 

Partide bakanlık ve üst kademelerde görev yapmış eski milletvekilleri, geçmiş dönemin il başkanları ile diğer yöneticilerin oluşturduğu parti içi hizipleşmeler, yerini zaman zaman gerginliklere ve karşılıklı suçlamalara bıraktığı AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’ndaki sancılı dönem yeni bir ivme kazandı.

KADIN KOLLARINA KAYA GETİRİLDİ

Siyasi çevrelerce de bir süredir dillendirilen mevcut il yönetiminin başarısız olduğu ve görevden alındığı yönündeki iddialar sonrası il yönetiminde ilk olarak adı kavgalara karışan ve görevden alınan Kadın Kolları Başkanı Güzel Kızoğlu'nın yerine Müzeyyen Kaya getirildi.

YAZ GÖREVDEN ALINDI,

Dün yaşanan bu gelişmeden bir kaç saat sonra, Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini yürüten AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mübarek Yaz'ın görevden alındığı haberi geldi. Yaz, öğle saatlerinde görevden alındığını sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duyurdu.

ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA İLE DUYURDU

Mesajlarında dikkat çekici iddia ve ithamlarda bulunan Yaz, görevden alınmasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker’in talimatı bulunduğunu ve bu kararın Genel Merkezden habersiz alındığını iddia etti. Yaz, görevden alınmasına ilişkin yaptığı paylaşımlarının ilkinde kendisine İl Başkanı Süleyman Serdar Budak'ın bedel ödetildiğini ileri sürerek, şu ithamlarda bulundu.

ÇETELEŞMİŞ, BARONLAŞMIŞ ZİHNİYETE KARŞI

“Basına ve kamuoyuna!. Bu güne kadar memleket adına doğru dürüst hiç bir şey yapmayan Mehdi Eker'den talimat alarak İl Başkanımız gider ayak benim Yürütmedeki Tanıtım ve Medya Başkanlığı Görevimi, Genel Merkezden habersiz almıştır. Zaten görevden alındığı ona tebliğ edildiğinden aklınca bana bedel ödetme girişiminde bulunmuştur. Allah'a hamd olsun bu görevde olduğum sürece kimsenin adamı olmayıp Diyarbakır'ın haklarını Partimin içerisinde çeteleşmiş, baronlaşmış zihniyete karşı alenen savundum. Mevcut İl Başkanı ve bazı kişilerden beri olduğumu her eylemimle daha önce belirtmiştim. Özellikle Sağlık, Milli Eğitim vb kurumlarda Diyarbakır halkını sömüren, hatta Diyarbakır halkının ölümüne sebebiyet veren ihmallerde Mehdi Eker ve avanesi ona bağlı olan İl Başkanı ve bir kaç ….ya bu Partiyi ve bu memleketi bırakmayacağım. Biz koltukla makam ile adam olanlardan değiliz. Bu göreve hiç bir şeyim yokken geldim. Bu görevden de hiçbir şeyim yokken ayrılıyorum. Yani şerefimle ayrılıyorum. İhale, yolsuzluk, rant, iş gibi şeylerle işim olmadı. Bazen yol param bile olmadan partiye gidip geldim ve elimden geldiğince hizmet ettim.”

Yaz, ikinci paylaşımında ise parti içinde yolsuzluk yapan bazı kişilerin Diyarbakır Valisine karşı kirli bir propaganda yürüttüklerine işaret ederek, bir takım iddialarda bulundu.

“BİRİLERİ 20 TRİLYONA DAİRE ALSIN?"

Birileri diye bahsettiği kişilerin Ankara’da 20 milyona 4 daire aldığını ima eden Yaz, “Beni arayan Dostlar!..  Boşuna yok ses çıkarma falan demeyin. Benim bundan sonraki hayatımda siyasi kariyer veya bir kariyer peşinde olmadığımı yakınlarım iyi bilir... Daha önce bu operasyonlara ses çıkarmayanların zamanla nasıl sindirildiğini iyi biliyorum...Bu nedenle siyasi kaygıların tamamını ayaklar altına alıp bu sistemin böyle gitmeyeceğini ve yürümeyeceğini aleme ve elaleme göstereceğim... Ankara’da Vali bey ile ilgili kirli propagandalarını deşifre ettim diye baya rahatsız olmuşlar. Ayrıca Vali bey geldiği günden beridir nasıl yolsuzluk yapacağız düşüncesinde olanlar kara kara düşünüyor... Düşünmeye de devam etsinler... Ayrıca Birileri 20 trilyona Ankara da 7+2 dört tane daireyi 20 milyona alsın diye 2005'ten beri tozu dumanı ben yutmadım, yutamam ömür boyu...” şeklinde paylaşımda bulundu.

Tehditler de savuran Yaz, son yazısında ise tehdit edildiğini ima eden ve bundan korkmadığını takipçileriyle paylaştı. Yaz, “Hayırdır beni tehdit etmek için adam mı Tutuyorsunuz.!!! Sözde adam ayarlıyormussunuz beni vuracakmısınız lannn!!! Yıllardır bu anı bekleyerek yaşadım. Buyurun önce ölümden daha sonra da sizden korkan sizin gibi olsun...” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi