Görevlendirmeleri acılı anneler yaptı

Hani, Kulp ve Silvan'da mitingler düzenleyen, esnafla görüşen, akşamda Muhtar, STK ve Kanaat önderleriyle buluşan İçişleri Bakanı Soylu "Belediyelere görevlendirmeleri biz değil, evlatlarının hasretiyle yanıp tutuşan anneler yaptı"

Görevlendirmeleri acılı anneler yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DBP'li Belediyelere kayyum atamaları ile ilgili konuşurken, "Bu belediyelere görevlendirmeleri biz değil, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bahçesine çadır koyan, evlatlarıyla buluşmak isteyen, onların hasretiyle yanıp tutuşan o anneler yapmışlardır" dedi.

Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İl Jandarma Komutanlığı'nda alımı yapılan 1771 korucudan 200'ü için düzenlenen temsili yemin törenine katıldı. Soylu'ya, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve diğer yetkililer eşlik etti. Törende ilk konuşmayı yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kentin terörle mücadelede önemli çalışmaları gerçekleştiren ve bu konuda bütün güvenlik birimlerinin omuz omuza görev yaptığı bir il olduğunu belirterek, "Bu anlamda yapılan çalışmalar çerçevesinde Diyarbakır halkı da terör örgütüyle arasına mesafe koymuştur" diye konuştu.

TERÖRÜ BESLEYEN UNSUNLARLA DA MÜCADELE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, yepyeni bir anlayışa adım attıklarını, yeni güvenlik konseptiyle terörizmle mücadele eder halde olduklarını ifade ederek, "Polisimiz, askerimiz, güvenlik korucularımız birlik içerisinde, eli silahlı teröristleri dağlarda kovarken, devletimiz de cazibe merkezleri projeleriyle Doğu ve Güneydoğu illerinde ortaya koyduğu diğer projelerle burada ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmektedir. Gençlerimizi istihdam etmek için gerekli bütün adımlar atılıyor. Biz sadece terörle değil, onu besleyen unsurlarla da mücadele etmekteyiz. Bizim, teröristlere moral vermeye bile tahammülümüz yoktur. Bu noktadan hareketle terör örgütünün propagandasını yapan, ona lojistik destek veren bütün unsurlarla mücadele halindeyiz" diye konuştu.

Bakan Soylu, özellikle terörün siyasi uzantıları vasıtasıyla ele geçirdikleri belediyeler üzerinden ortaya koydukları istismarlara, yaptıkları görevlendirmelerle son vermiş bulundıklarını da belirtirek, şöyle konuştu:

BELEDİYELERİN TERÖR ÖRGÜTÜYLE İLİŞKİLERİ BELGELENDİ

"Onlar her ne kadar Kaymakam Muhammed Safitürk'ü şehit etmiş olsalar da, bu milletin evlatları görevden kaçmamış, yine bu beledilerde hizmet etmeye talip olmuşlardır. Görevlendirme yapılan hiç bir belediye hizmet kalitesi kıstas alınarak uygulamalara tabi tutulmamıştır. Bu belediyeler, doğrudan terör örgütüyle ilişkili oldukları belgelendi. Hatta bir değil, birden fazla olayla belgelendiği için bu işleme tabi tutulmuşlardır. Belediye araçlarıyla terör eylemleri yapıldığı, örgüte silah taşındığı, belediye binasında yapılan aramalarda roket, havan mermisi, el bombası gibi silahların yakalandığı, belediyelere alınan erzakların dağa gönderildiği, belediyenin kayıtları şüpheli bir şekilde yok edildiği, belediye işçilerinin maaşlarında maaş adı altında düzenli para kesildiği, 12-13 yaşındaki kızların dağa götürülmesine doğrudan aracılık edildiği bir çok belgelerle raporlanmış hadiselerdir. Bu belediyelere görevlendirmeleri biz değil, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bahçesine çadır koyan, evlatlarıyla buluşmak isteyen, onların hasretiyle yanıp tutuşan o anneler yapmışlardır."

"TERÖRDEN ZARAR GÖRMÜŞ HER TAŞI ONARACAĞIZ"

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin terör noktasında sadece PKK ile mücadele etmediğini, FETÖ, DEAŞ ve PKK ile onun uzantılarına eşzamanlı mücadele ettiklerini de belirtti. Soylu, "Bu 3 örgüt de Türkiye karşı işbirliği halindeler. Bizim derdimiz elinde silah olan teröristledir. Doğu ve Güneydoğu'da terörden zarar görmüş her taşı onararacağız. Bu güzel medeniyet toprağını hak ettiği yere ulaştıracağız. Siyasetin sivil halini bu coğrafyada daha geliştirileceği, burada huzuru garantör haline getireceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu mesele artık beka haline gelmiştir. Bunu çözmeden kendimizi başarılı görmemiz mümkün değildir. Bir birey olarak söylüyorum, şu vicdanım 24 saat bir acıyla kavruluyor. 12-13 yaşında, Diyarbakır'da, Siirt'te, Şırnak'ta, Batman'da, Hakkari'de ailelere musallat olup, onların o yaştaki çocuklarını dağa terörist yapanlar hesabımız vardır. Onlardan bu çocuklarımızın hayatının karartılmasının hesaplarını sonuna kadar hem de acı ve maliyeti yüksek bir şekilde onlara ödeteceğiz. Eğer bu ülkede bu çocuklar anne ve babalarının sevgiye ihtiyaç olduğu bir dönemde, eğer dağa götürülür, orada bu çocuklarımızla ilgili onların terörist yapılması hususu gerçekleştirilmeye çalışılırsa, burada net ve açık söylüyorum, İçişleri Bakanlığımız bize haram olsun" diye konuştu.

"PKK'NIN ADINI KİMSE AMA KİMSE AĞZINA ALAMAYACAK"

Helikopter ile Hani ilçesine geçen Soylu, Ankebir meydanında vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı referandum mitinginin yapılacağı alanın çevresindeki yüksek binalara keskin nişancı polisler yerleştirilirken, alana girenler arandı. Özel eğitimli köpeklerle platform kontrol edildi.

Bakanı Soylu, vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın selamlarını getirdiğini ve kendileriyle dertleşmeye geldeğini söyledi. 28 Şubat'ta irtica bahanesiyle ondan sonra Türkiye'nin büyük, bankalarını bir gecede hortumlandığını, bunun bedelinin eli nasırlı insanlara ödetildiğini söyleyen Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

İRTİCA BAHANESİYLE YIKIMLAR YAPTILAR

"Bir gün kıyafetimizle bizi terbiye ettiler başı açık dediler. Başı örtülü dediler, okula giremezsin dediler. Bir Türk, dediler Bir gün Kürt dediler, bir gün Alevi, Sünni, laik, irticacı, dediler bu milleti parça, parça etmeye çalıştılar. Üzerlerinde hakimiyet kurmaya çalıştılar, sıkıntıyı sadece Diyarbakır'a, Bitlis'e, Şanlıurfa'ya yaşatmadılar. Herkesi ama herkesi tehdit olarak algıladılar. Camiye gideni de tehdit olarak algıladılar. Dinini kullanmak isteyeni de tehdit olarak algıladılar. 'Ben vatanıma, milletime faydalı olmak istiyorum' diyeni de terbiye etmek istediler. Yetmedi milleti birbirine düşürmek için, Gezi olaylarını çıkardılar. Yetmedi PKK'yı, FETÖ'yü, DEAŞ'ı başımıza musallat ettiler. Ayağa kalkmamız için ellerinden geleni yaptılar. Gün geldi, yargıyı patron yaptılar. Boyalı basınlarıyla değerlerimizi, inancımızı, küçümseyen medya patron yaptılar. Gün geldi darbecileri patron yaptılar. Gün geldi uluslararası kuruluşları patron yaptılar. Bunları hep beraber bu ülkede yaşadık. Birimize Kürt, birimize dindar, birimize başörtülü, Alevi,köylü dediler. Bu ülkenin zenginliğini ortadan kaldırabilmek için her şeyi bugüne kadar yaptılar. Her gün yeni bir maşa, yeni bir alet kullandılar. Bu ülkenin birliğini, beraberliğini yarına umutla gidebilmesini engelleyebilmek için bunu yapmaya çalıştılar."

ÖZERKLİK İLAN EDENLERE SESLENDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün özerklik ilan edenlere seslenmek istediğini belirtirek, "Bugün sıkıysa gelip özerklik ilan etsinler. Hadi etsinler bakalım. Herkes bir şey için mücadele ediyor. Artık güçlü adımlar atacağız, Artık bu tarihleri bu ülkede hatırlamayacak, geleceğe kardeşlikle bakabilecek adımlar atmalıyız"dedi. Şu an Gabar'da, Lice'de her yerde Mardin'de bir taraftan Kars'ta, Ağrı dağı eteklerinde her yerde bu terörle mücadele sürdürdüklerini belirtti.

KULP İLÇESİNDE PARTİLİLERE SESLENDİ

Hani'den Kulp'a geçen ve burada hükümet Konağı önünde vatandaşlara hitap eden Bakan Soylu, 21. yüzyıla iyi başladıklarını, ilk 15 yılında 3 bin doları, 11 bin dolara getirdiklerini söyledi. "Ama dikkat edin, her seçim sonrası acaba tek başına iktidar olacak mı, yeni bir Gezi olayı başımıza gelecek mi, bir 15 Temmuz bir daha tekrarlanacak mı? diye hep arkamıza dönüp bakmaktan, hep arkamızdan hançerlenmekten yorulduk." diyen Soylu, artık geleceğe, 2023'e, 2053'e, 2071'e bakmak istediklerini belirtti.

Gençlerin iş bulmasını, evlerde huzur olmasını istediklerini dile getiren Soylu, üzerilerine hiç kimsenin korku salmamasını, sevgi ile geleceğe uzanmak istediklerini kaydetti.

Yüksekova Havalimanını tekrar açmak istediklerini, terör örgütünün millete pusula gönderdiğini, "eğer uçağa binerseniz uçağı düşüreceğiz" yazılı pusulaları milletin yırttığını aktaran Soylu, o günlerin geçtiğini, terör örgütü PKK'ya ne olduğunu, nasıl olduğunu gösterdiklerini, Yüksekova'dan şimdi uçakların dolu gittiğini bildirdi.

Bunların işinin milletin gelişmesini ve ülkenin yarınlara gitmesini engellemek olduğuna dikkati çeken Soylu, şöyle konuştu:

"Bu ülkede bunlar belediyeleri idare ettiler. Ne yaptılar? Burada milletin vergileriyle beraber paraları dağlara gönderdiler. Dünyanın yatırımlarını yapıyor bizim arkadaşlarımız. Peki ondan önce niye yatırım yapılmıyordu? Paralar dağlara gidiyor, terörizme gidiyordu. Araçlar silah, mühimmat taşıyorlardı. Kardeşliğimizi bozmak istiyorlar. Peki buna müsaade mi edilecekti?"

11 MİLYONYONA KIZ YURDU YAPILMIŞ

Bakan Soylu, sadece teröristle değil terörizmle de mücadele ettiklerini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yeter artık, yetti artık, şuramıza geldi, bu ülkenin ve milletin üzerinde oyun oynamaları. Bakın belediyede yeni arkadaşımızın ortaya koyduklarına bakın Turgut Özal Mahallesi'ne park bir taraftan sentetik çim saha bir taraftan 2 milyon liraya terminal binası bir taraftan 200 kişilik tam 11 milyona mal olan kız yurdu yapıyoruz. Paralar nereye gidiyormuş gördünüz mü?"

Soylu, 20 köye 2 milyon liraya taziye evi yapılacağını, 3 milyon lira harcayarak kültür merkezi inşaatı temelini attıklarını, ilçe merkezine 2,5 milyon liraya bir park yaptırdıklarına işaret ederek, "Hizmet geliyor, terör bitiyor, iş geliyor. Terör, silah, baskı, şiddet yok. Spor, ahlak, kardeşlik, aile sevgisi, anne ve baba sevgisi var." ifadelerini kullandı.

'HANİGİSİ DİN, İNANÇ, GELENEK BİLİYOR?'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Diyarbakır'ın Hani ve Kulp ilçelerindeki progarımının ardından Silvan İlçesi'ne geçti. Konuk Mahallesi'nde vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Soylu için kurbanlık bir koç kesildi. Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Soylu, "Kim ne söylerse söylesin biz terörü bitirmeye kararlıyız, hiç de bir şey umurumuzda değil, vatandaş başımızın üzerindedir. Temel hak ve hürriyetler başımızın üzerindedir. Biz demokrasiyi hep beraber yükselteceğiz. Zenginliği, üretimi, işi hep beraber yükselteceğiz. Ama terörü de hep beraber bitireceğiz. HDP'li milletvekillerin hayat ve yaşam tarzlarıyla sizin ne ilginiz var? Hangisi din, inanç, gelenek biliyor? Sadece istismar ediyorlar. Kandil'dekilerinin yaşam tarzlarını bilmiyor muyum, ben İçişleri Bakanıyım. Hangi haltları yediklerini bilmiyor muyum? Millet elinin nasırıyla emek ortaya koyarken, onlar uyuşturucu üzerinde, insan ticareti üzerinde terörü yükseltmeye çalışıyorlar. 13-14 yaşındaki genç kızları terörist yapmaya çalışıyorlar, buna izin vermeyeceğiz" dedi.

'SİLVAN BARAJI İLE 300 BİN KİŞİ İŞ SAHİBİ OLACAK'

Silvan projesinin tamamlanması halinde 300 bin kişinin istihdam edileceğini ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"Engel olmak istedikleri nedir biliyor musunuz, zenginlik. Millet iş bulursa, onları istismar edemezler, bolluk ve bereket olursa, millete laf geçiremezler. Bolluk olacak, bereket olacak, siz de biteceksiniz. Cazibe merkezleri programı ile 23 ilde 90 milyar lira yatırım yapılacak, 361 bin 376 kişi iş sahibi olacak. Hiç merak etmeyin, biz adım adıma huzura gidiyoruz, adım adım kardeşliğe gidiyoruz. Yeni Türkiye, demokrasinin ve hukukun üstün olduğu, medeniyetin, üretimin ve özgürlüğün yükseldiği Türkiye'dir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Bakan Soylu, "Şimdi kimle işbirliği yapıyor? Şimdi işbirliği yaptığı, bir taraftan FETÖ, diğer taraftan PKK'dır. Bunu kim, genel başkan yaptı? Türkiye'nin her tarafında kim diye sorduğumuzu da herkes, 'kasetle' diyor. Kaseti kim yaptı, FETÖ yaptı. Peki şimdi niye onlarla beraber? Ya korkuyor, ya diyet ödüyor, ya da esir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz