Görme engelliler özel şablonla oy kullandı

Diyarbakır’da görme engelli vatandaşlar kendilerine özel geliştirilen şablonla oy kullandılar. Görme engelliler, Cumhurbaşkanlığı ve 27'inci dönem Milletvekili seçimlerinde kendilerine özel geliştirilen 'oy pusulası şablonu' ile oy kullandılar.

Görme engelliler özel şablonla oy kullandı

Özel şablonla oyunu kullanan Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Akif Karakaş, seçimin ülkeye, millette ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Karakaş, “Oyumuzu kullandık. Ülkemize, milletimize ve vatanımıza hayırlı olsun. Katılım son derece iyi, buradan tüm vatandaşlarımıza sandığa gitmelerini ve vatandaşlık haklarını belirtmek istiyorum. Seçim son derece güzel geçiyor. Eşimle beraber oy kullandık. Fakat görme engelli kardeşlerimiz için oluşturulan özel şablonlar var. Bu şablonların desteğiyle görme engelli arkadaşlarımız oy kullanabiliyor. Bu şablonların içerisinde küçük pencerecikler var. Bu pencerecikler içerisinde cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için Braille alfabesi bu alfabeye arkadaşlarımız dokunarak belirledikleri kişiye veya partiye oy verebiliyorlar.” dedi.

Daha önceki seçimlerin de de YSK’dan talepleri olduğunu dile getiren Karakaş, “Görme engelliler için oluşturulan cihaz bağımsız bir şekilde hiç kimsenin desteğine ihtiyaç duymadan rahatlıkla oy kullanılabilecek bir cihazdır. Bu cihazın önümüzdeki dönemlerde yürürlüğe girerek bağımsız oy kullanmak için en büyük temennimizdir. YSK’da talebimiz bu cihaz desteğiyle görme engelli vatandaşlarımızın oy kullanmasını sağlamasıdır. Evinde çıkmayan vatandaşlarımız içinde seyyar sandık uygulaması var. Yatalak hastalarımız ağır engelliler talepte bulunmaları halinde bir göreviyle seyyar sandık evlerine kadar gidip oy kullanma işlemleri gerçekleşiyor.” şeklinde konuştu

Kaynak: Diyarbakır Söz