Görülmesi imkansızdı!

Diyarbakır yine bombalı katliam girişimine ramak kala, etkisiz hale getirildi. Görülmesi imkansız menfeze döşenen 600 kilo patlayıcı imha edilirken, Şehir merkezinde ise bomba yüklü kamyon ihbarı, polisi alarma geçirdi.

Görülmesi imkansızdı!

Son olarak, 4 Kasım'da Diyarbakır'ı kana bulayan, 2'si polis, 10'ü sivil 12 kişinin şehit edildiği, 100'e yakın kişinin yaralandığı, yüzlerce ev ve işyerinin hasar gördüğü bombalı saldırı sonrasında, PKK'ya yönelik operasyonlar artarken, dün iki ayrı noktada sıcak saatler yaşandı.

SON ANDA FARK EDİLDİ

Silvan ilçesinde, örgüt üyelerince karayolundaki bir menfeze tuzakladığı ve 600 kilo amonyum nitrat ile desteklediği el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından son anda bulunarak imha edildi, olası bir facia son anda önlendi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Silvan İlçesi ile Sarığbuğday Köyü arasındaki karayolunda, bir menfeze PKK'lılar tarafından tuzaklanan el yapımı patlıycının, son anda güvenlik güçleri tarafından farkedilerek imha edildiği belirtilerek şöyle denildi;

600 KİLO PATLAYICI

"Bu tedbirler kapsamında Silvan ilçesi Sarıbuğday Köyü mevkiindeki Diyarbakır - Silvan Devlet Karayolunda icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı araması esnasında; menfez ile asfalt zemin arasına yerleştirilmiş vaziyette 30 adet poşet içerisinde yaklaşık 600 kilo amonyum nitrat, 3 adet elektrikli fünyeye bağlı 450 metre uzunluğunda kablo, 1 adet telsiz, 24 adet birleştirilmiş pil bloğu ve 1 adet TOL serisi devre kartına bağlı ve aktif halde el yapımı patlayıcı düzeneği 21 Kasım 2016 Pazartesi günü tespit edilmiştir.

BOMBA İMHA EDİLDİ

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla ele geçirilen el yapımı patlayıcı, Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yerinde etkisiz hale getirilmiş, karayolunda oluşan hasar Karayolları Bölge Müdürlüğünce tamir edilerek anılan karayolu ulaşıma açılmıştır.Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir."

ŞÜPHELİ KAMYON ALARMI

Buarada, Merkez Kayapınar İlçesi'nde ihbar üzerine içerisinde fünyesi bağlanmamış 10 kilo el yapımı patlayıcı yüklü kamyonet ele geçirildi. Kamynet, detaylı arama ve araştırma için Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Emniyet Müdürlüğüne, Merkez Kayapınar İlçesinde park halinde bir kamyonette bomba yüklü olduğu ihbarı yapıldı. Bölgeye giden polis ekipleri, aracın bulunduğu noktada güvenlik önlemi alarak, bomba uzmanlarına haber verdi. Bölgeye gelen bomba uzmanları dedektör köpekleri ve robotla kamyonette arama yaptı. Yapılan aramada kamyonette patlayıcı tespit eden uzamanlar tedbirlerini arttırdı. Yapılan detaylı araştırmada araçta fünyesi bağlanmamış yaklaşık 10 kilo El yapımı patlayıcı bulunurken, ilk belirlemelere göre patlayıcının eylemlerde kullanılmak üzere sevk amaçlı kamyonete yüklendiği belirlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürülen patlayıcı yüklü kamyonetin, detaylı inceleme ardından içindeki patlayıcının imha edileceği ifade edildi.

TONLARCA KİLO ESRAR

Diyarbakır Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı tarafından Lice'ye bağlı Kabakaya ile Kocaköy İlçesi'ne bağlı Gökçen Köyü arasındaki kırsal alana düzenlenen operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle uzun süreden bu yana yapılan istihbari çalışma sonucu iki köy arasındaki dağlık ve ormanlık alanda bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek, imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

 FİNANS KAYNAKLARI YOK EDİLİYOR

"Lice İlçe Jandarma Komutanlığı'nca; Lice İlçesi Kabakaya Köyü Zuhur Mezrası'nda bulunan Zuhur Çayı kenarında araziye gizlenmiş vaziyette 4 bin180 kilogram toz esrar maddesi ile 2 bin 40 kilogram kubar esrar maddesi, Kocaköy İlçe Jandarma Komutanlığı'nca ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince; Kocaköy İlçesi Gökçen Köyü kırsalında araziye gizlenmiş vaziyette 4 ayrı noktada 732 kilogram toz esrar maddesi ile bin 550 kilogram kubar esrar maddesi ile 1 kaleşnikov piyade tüfeği, 32 adet 7.62 mm çapında fişek, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiş ve 1 şüpheli yakalanmış, Sonuç olarak, Lice ve Kocaköy İlçe kırsalında ele geçirilen toplam 3 bin 590 kilogram kubar esrar, 4 bin 912 kilogram toz esrar ile 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve 1 adet ruhsatsız av tüfeğine Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile el konulmuş, 1 şüpheli hakkında adli işlemlere başlanılmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve bölücü terör örgütünün finans kaynaklarının yok edilmesi maksadıyla narko-terörizmle mücadeleye yönelik çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz