Görüntü var iz yok!

4 gündür öğrenim gördüğü Tunceli'de kaybolan Diyarbakır'lı 21 yaşındaki öğrenci Gülistan, Uzunçayır Baraj gölü ve kıyısında dün itibariyle arama çalışmalarına başlandı.

Görüntü var iz yok!

Tunceli'de 4 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Diyarbakır'lı 21 yaşındaki Gülistan Doku’nun bulunması için Uzunçayır Baraj gölü ve kıyısında arama çalışmaları başlatıldı.

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Gülistan Doku’dan 4 gündür haber alınamıyor. Diyarbakır'ın Ergani ilçesi nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki Doku, geçtiğimiz Pazar günü kaldığı KYK Kız Yurdu’na gece saat 23.00’e kadar geri dönmedi. Doku’nun yurda geri dönmemesi üzerine telefonundan kendisine ulaşmaya çalışan arkadaşları, telefonunun kapalı olması üzerine endişelenip, olayı ailesine ve sonrasında İl Emniyet müdürlüğüne bildirdi. Emniyet’te öğrencilerin ifadeleri alındıktan sonra Diyarbakır’da oturan Doku ailesi, Tunceli'ye çağrıldı. Diyarbakır’dan Tunceli'ye giden Doku ailesi, önce Emniyet’e gitti. Burada alınan ifadelerinin ardından aile, çocuklarını bulmak için kentte girişimlerde bulundu.

MOBESE KAMERASINDA

Emniyet yetkilileri, Gülistan Doku’nun nereye gittiğini tespit etmek için öncelikle kent merkezindeki mobese kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde Doku’nun gündüz saat 11.29’da, Atatürk Mahallesi’ndeki Valilik binasının hemen karşısındaki minibüs durağından üniversite aracına bindiği tespit edildi.

NEREDE İNDİĞİ BİLİNMİYOR

Ancak bindiği aracın yol güzergahında bulunan diğer mobese kameralarında yapılan incelemelere rağmen araçtan nerede indiği tespit edilemedi.

SÜRÜCÜ İFADEYE ÇAĞRILDI

Bunun üzerine bindiği minibüs şoförü belirlenerek ifadeye çağrıldı. Sürücü, Pazar günü olması dolayısıyla aracın üniversiteye giriş yapmadığını, dönüşte minibüsün boş döndüğünü ve Doku’nun nerede indiğini hatırlamadığını söyledi.  Sürücünün bu ifadesi üzerine Doku’nun bindiği aracın yol güzergahında bulunan ve kameraların görmediği tek durak olan kent merkezinin girişindeki 4’ncü Komando Komutanlığı’na yakın mesafede bulunan Sarı Saltuk Köprüsü’nde indiği tahmin ediliyor.

BARAJDA ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Kentte Pazar akşamından bu yana sürdürülen arama çalışmalarına rağmen Doku’ya dair başka bir ize rastlanamadı. Bunun üzerine polis, jandarma ve AFAD ekipleri eşliğinde arama çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmalarına Doku’nun bindiği aratan indiği tahmin edilen Sarı Saltuk Köprüsü, üniversite kampüsü, Uzunçayır Baraj gölü ve çevresinde ağırlık verildi. Önceki geceden bu yana devam eden arama çalışmalarında karada ekiplerce aranan bölgeler havadan da drone kameralarıyla gözetlendi. Ayrıca baraj gölüne su sağlayan Dinar Deresi bölgesinde yine ekipler ve gönüllülerce aramalar gerçekleştirildi.

VALİ SONEL, AİLESİYLE BİR ARAYA GELDİ

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, beraberindeki Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ile birlikte Diyarbakır'dan gelen Gülistan Doku'nun ailesiyle bir araya geldi. Annesi Bedriye, babası Halit Doku'nun kaldıkları öğretmenevinde ziyaret eden Vali Sonel, Gülistan'ın bulunması için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Öğretmenevindeki görüşmenin ardından Vali Sonel, Gülistan'ın anne ve babasıyla birlikte arama çalışmaların devam etti Uzunçayır Barajı bölgesine gelerek, arama çalışmalarını yerinden takip etti.

'GÜLİSTAN NEŞELİ BİRİYDİ'

Berivan Özman, arkadaşı Gülüstan'ın neşeli ve hiçbir sorunun olmadığını söyledi. Özman, "Yurtta görüşüyorduk. Bir ara birlikte aynı kafeteryada çalıştık. Hayat doluydu. Hiçbir zaman sorununun olduğunu söylemedi" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz