Görüş Bildir

Gül, Kraliçe Beatrix ile konser izledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda ziyaretinde Kraliçe Beatrix ile iki ülke arasındaki ilişkilerin 400. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası konserini izledi.

Gül, Kraliçe Beatrix ile konser izledi

Gül, Lahey'deki temaslarını tamamladıktan sonra akşam saatlerinde karayoluyla Amsterdam'a döndü. Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile konserin verildiği Kraliyet Tropikal Enstitüsü'ne gelişinde, bir grup Türk'ün sevgi gösterisiyle karşılaştı.

Kraliçeyi karşıladıktan sonra konsere geçildi. Konserin sunuculuğunu, Hollanda'da doğan Türkiye'nin 2002 Dünya Güzeli Azra Akın ile Türkiye'de yaşayan fotoğrafçı Wilco van Herpen yaptı. Sunumlarında Akın Hollandaca, Herpen de Türkçe konuştu.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası konserde sırasıyla Hollandalı besteci Hendrik Andriessen'in ''Kuhnau'nun Bir Teması Üzerine Çeşitlemeler'', Arjantinli besteci Astor Piazzola'nın ''La Minör Melodi'' ve Türk besteci Ulvi Cemal Erkin'in ''Sinfonietta'' eserlerini seslendirdi.

Orkestra konserin sonunda izleyenlere bir de sürpriz yaparak Dede Efendi'nin ''Gülhinal'' parçasını icra etti.

Konserin ardından konuklara resepsiyon verildi.                    

Konseri, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Hollanda Prensi Alexander ve prenses Maxima, Gül'ün heyetindeki iş adamları ve gazeteciler, Hollanda'yı bu yıl Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil edecek Türk kökenli Joan Franca, sanatçı Lale Mansur da izledi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi