Görüş Bildir

Güneydoğu ne diyor?

Diyarbakır'daki akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve kanaat önderleri, TSK'nın Afrin harekatına destek verirken, "Türkiye terörle mücadele ediyor, Kürtlerle değil" dedi.

Güneydoğu ne diyor?

Diyarbakır'da akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve kanaat önderleri Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, Suriye'deki iç savaşın Türkiye'nin güvenliğini etkilediğini belirterek, Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediğini söyledi.

Harekatın doğru bir karar olduğuna işaret eden Şeyhanlıoğlu, "Ne zaman ki sınır kapılarının açılması, kardeşliğin güçlenmesi projeleri gündeme geldi, o zaman bu terör örgütlerini, arkalarındaki güç odakları harekete geçirdi. Bunların başında PYD ve DEAŞ geliyor." dedi.

"Afrin'e bakıldığında Türkiye gecikmiş doğru bir kararı uyguluyor. Türkiye Kürtlerle savaşmıyor. Türkiye bu harekatı gerçekleştirmede yüzde 100 haklıdır." diyen Şeyhanlıoğlu, Türkiye'nin bu harekatta başarılı olacağına inandığını vurguladı.

Şeyhanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Erbakan'ın, 'Suriye'de savaş çıktıysa hedef Türkiye'dir' sözü doğrudur. 4 milyon mülteciye 10 milyon daha eklenir. ABD terör örgütü PYD'ye verdiği silahları 60 yıllık müttefiki, NATO'nun en büyük üyesi Türkiye'ye vermedi. Bazı Avrupa ülkeleri terör örgütü PKK yandaşlarının Türkiye aleyhine yaptığı gösterilere de göz yumuyor. Türkiye'nin aleyhindeki organizasyonlara izin verecek kadar ihanet içerisinde olan ABD, Türkiye'ye müttefik olmadığı gibi bugünden sonra da olmayacaktır."

Şeyhanlıoğlu, "Türkiye bu terör örgütünü bugün Afrin'de sıkıştırmazsa bir iki yıl içinde saldırılar Ankara, İstanbul'a yayılacak. Türkiye'nin bölgesel bir ittifak kurması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye, Afrin'e Kürtleri PKK/PYD'nin zulmünden kurtarmak için girdi"

Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu Koordinatörü İbrahim Gökdemir de terör örgütü PKK'nın saldırılarını kent merkezlerine taşımasıyla gerçek yüzünün ortaya çıktığını belirtti.

"Türkiye, Afrin'e Kürtlerle savaşmak için değil, Kürtleri PKK/PYD'nin zulmünden kurtarmak için girdi." ifadelerini kullanan Gökdemir, "En önemlisi de küresel emperyalizmde Amerika ve İsrail'in savaşına dur demek için girdi. PYD'den ziyade Amerika İsrail ile savaşıyor. Nasıl ki 1. Dünya Savaşı'nda küresel emperyalizm ümmeti parçaladıysa, yeni bir yüzyılda yeni bir operasyon için yeni yeni devletçikler, aşiretler, federalizme dayalı yönetimlere dur demek için Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi uyuyan bir dev uyandı." diye konuştu.

Diyarbakır'daki kanaat önderlerinden Abdurrahman Gülçer de Zeytin Dalı Harekatı'nın teröristlere yönelik olduğunu vurguladı.

Gülçer, "Dış güçler Türkiye'de PKK'ya verdikleri desteğin boşa çıkması nedeniyle oyunlarını Suriye'de PYD-YPG ile devam ettirmek istiyor. PKK, DEAŞ, PYD, YPG ve FETÖ Amerika ile İsrail'in ürünleridir. Türkiye'nin önünü kesmek için çalışıyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin Suriye'de Amerika ve İsrail'in destek verdiği teröristlerle mücadele ettiğine işaret eden Gülçer, "Türkiye terörle mücadele ediyor, Kürtlerle değil. Müslüman Kürtler olarak hepimiz bu harekatın arkasındayız. Ne zaman isterlerse cepheye gitmeye hazırız." diye konuştu.

Teröristlerin Suriye'de bazı köylerde yaşayan dindar Kürtleri zorla yerinden ettiğini dile getiren Gülçer, terör örgütlerinin kendileri gibi düşünmeyenlere yaşam hakkı tanınmadığını aktardı.

Gülçer, şöyle devam etti:

"Esed orada yaşayan Kürtlere kimlik dahi vermiyordu. Amaç, Türkiye'nin önünü kesmektir, Müslümanları yerinden ve yurdundan çıkarmaktır. Biz de burada aynı oyunu yaşadık. PKK'ya katılmadığımız için bize her türlü kötülüğü yaptılar fakat biz boynumuzu eğmedik, mücadele ettik. Allah yardım etti, teröristleri buradan temizledik. Başımız diktir. Müslümanlar artık uyandı."

- "Terör örgütü Suriye'de de amacına ulaşamayacak"

Abdurrahman Özekinci,  "Amaç Kürtlere karşı olsaydı, biz de Kürt'üz. Bu hükümet döneminde eline silah almayana, devlete karşı savaşmayana, işinde, gücünde olana hiç karışılmamıştır. Örgüt burada kendine muhalif olanları öldürdü, sürdü, evine roket attı. Barış sürecini fırsat bilerek bombaları doldurdu ama o çabaları da boşa çıktı. Kürtler şimdi memleketinde, evlerinde oturuyorsa bu hükümetin sahip çıkmasından dolayıdır." ifadelerini kullandı.

Özekinci, PKK'nın Türkiye'de amacına ulaşamadığına dikkati çekerek, "Terör örgütü Türkiye'de amacına ulaşamadığı gibi Suriye'de de amacına ulaşamayacak. Bunun nedeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti hükümetleri döneminde yapmış olduğu reformlarla gelişen özgürlük ortamından kaynaklıdır." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi