Güneydoğu'da Barış Rüzgarı

15 Temmuz gecesi ve "demokrasi nöbetleriyle" Diyarbakır'ın dik duruş sergilediğini ifade eden Milletvekili Bal, siyasi iradenin tüm olumsuzlukların üstesinden geleceğini söyledi. Akar, "Kardeşlik iklimini Türkiye'ye yaymalıyız" dedi.

Güneydoğu'da Barış Rüzgarı

Muhammet YILDIZ/Ramazan GÜNOĞLU

DİYARBAKIR-AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Başbakan Binalı Yıldırım'ın haftasonu Diyarbakır'a geleceğini açıklarken, 15 Temmuz gecesi ve "demokrasi nöbetleriyle" dik duruş sergileyen Diyarbakır'a müjdelerinin olacağını ifade ederken, Siyasi iradenin tüm olumsuzlukların üstesinden geleceğini söyledi.

UZAY VE SÖZ YAYIN GRUBU

Söz ve Uzay Yayın grubunu ziyaret eden AK Parti Milletvekili Bal, İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve İl Yönetim Kurulu üyeleri Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Büyüktimur'la görüştü. 15 Temmuz'da Fetö terör örgütünün gerçekleştirmek istediği darbe girişimine karşı Uzay ve Söz Tv ile Gazetenin ortaya koyduğu dik duru ve demokrasinden yana tavrıyla, toplumsal birlikteliğe öncülük eden medla kuruluşlarının başında geldiğini söyleyen Bal ve Dara, AK Parti olarak teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Teşekkür ziyaretinde Büyüktimur'un gündeme dair sorularını da yanıtlayan Akar ve Dara, oluşan barış, kardeşlik ve milli bütünlük ikliminin, tüm gönülleri fethetmesi için yeni bir sayfayı açtığını söyledi.

78 MİLYONA MİNNETTARIZ

Bal öncelikle Büyüktimur'a, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’mizin tarihte eşi bulunmayan bir hainlikle karşı karşıya geldiğini belirterek bu süreçte özellikle Söz ve Uzay Yayın grubunun kendilerine ve hükümete olan desteklerinden ve dik duruşundan dolayı teşekkür etti.

SİYASİ İRADENİN DİK DURUŞU

Bal daha sonra şunları ifade etti “15 simdi 15 Temmuza baktığımız da bölgeye de baktığımız zaman bölgenin insanı tarih boyunca 40 devletin yanında yer aldığını ve hep sağduyulu davrandığını bu daha önceki Sur, Nusaybin ve Cizre de ki olaylara da baktığımız zaman tek bir göstergesidir. Çünkü insanlar hep bir şekilde, hep sağduyulu davrandı ve devletin yanında yer aldı. Biz bunu hep dile getiriyoruz. Onun için bölge halkına 78 milyona minnettarız. Herkes iradeye Demokrasiye sahip çıktı. Tabı şunu şöyle tamamlamak gerekir eğer Cumhurbaşkanımız veya güçlü siyasi irade olmamış olsaydı bugün biz çok farklı boyutla karşı karşıya olacaktık. Çünkü daha önceki darbelere baktığımız zaman, hiçbir şekilde siyasi irade dik durmadı ve siyası irade dik durmadığı zamanda halkın sokağa dökülmesi de mümkün değildi.

DİYARBAKIR ÖLÜRÜM TÜRKİYE'MLE ÇOŞTU

Bu halkın sokağa dökülmesi tek sebeplerinden biri lidere ve siyasi iradeye inançtır. Lider dediğimiz zaman ilk akla gelende Sayın Cumhurbaşkanımızdır.15 Temmuz demokrasi nöbetlerine de baktığımız zaman Diyarbakır’a baktığımız zaman tüm STK’larıyla, sivil toplum örgütleri, basın ile beraber sahadaydık tüm teşkilatlarımız ve başkanımızla beraber her gün oradaydık. Biz bunu gördük Diyarbakır da olan coşku ölürüm Türkiye şarkısıyla her halde Türkiye’nin hiçbir yerinde ben bunu göremedim sizlerde şahit oldunuz bu olaylara. Biz bunu şöyle değerlendiriyoruz, insanlar lidere ve hükümetin yaptığı siyasi iradeye bu kadar inancın geliştiğine ben inanmıyordum her gece on binlerce insan gece yarılarına kadar gelip meydanlarda kalıyorlardı. Ondan dolayı da Diyarbakır ve bölge halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

HERŞEYE RAĞMEN EKONOMİ AYAKTA

Şuanda biz başkanımızla beraber basını ve sivil toplum örgütlerini geziyoruz. Hemen hemen tüm STK’ları gezdik. Sur’da ki esnaflarımız ve halkı ziyaret ettik, Gazi caddesini ziyaret ettik. Hem demokrasi nöbetlerinde verdikleri desteklerden dolayı hem de bu son gelişmeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Şimdi biraz geçmişe de bakmak lazım, Ak parti iktidara geldikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza aracın kapısının kilitlenmesinden tutun MİT e yapılan operasyonlar Anayasa da parti kapanmasından tutun, geldiğimiz zaman gezi olayları, 17 25 Aralık ve çukur siyaseti en son 15 Temmuza baktığımız zaman darbe girişimi ve Fetö yapılanması. Şimdi bunları üst üste koyduğumuz zaman bu kadar olumsuzluklara rağmen Ekonomi ve siyasi irade dimdik ayakta. Aslında bu Ülkenin ne kadar Siyasi iradenin güçlü olduğunun tek göstergesidir.

BAŞBAKAN DİYARBAKIR'A GELİYOR

Eğer siyasi irade bu olumsuzluklara rağmen güçlü olmamış olsaydı herhalde bugün ülkemiz çok farklı bir boyutta olacaktı. Yakın tarihimizde sayın başbakanımız Diyarbakır’a bir ziyaret gerçekleştirecek. Cazibe merkezleri ile ilgili. Diyarbakır’da bu cazibe merkezleri olan iller arasındadır. Bunun açıklamasını yapacak. Merkezle ilgili çalışmalar tamamdlandı. Ekonomik anlamda da bir paket hazır var. Paketin yatırıma dönüşeceğinin inancındayım. Sur ilçesi ile ilgili bazı açıklamalar yapayım, çalışmalar hızlı bir şekilde Çevre ve şehircilik bakanlığımızca yürütülüyor, bu işle ilgili zaten büyük çalışmalar ve programlar var ve halkın fikri alınıyor. Çünkü Surda yaşayanların fikri alınmadığı zaman bir adım atılmıyor her adım mutlaka halk ile beraber atıyor. Burdan kimsenin şüphesi olmasın ve kimse mağdur olmayacak kimsenin kafası karışmasın ve şüphe duymasın teşekkür ediyorum."

DİYARBAKIR HALKI NETTİR

Ebubekir Bal’ın ardından bazı açıklamalarda bulunan Ak parti Diyarbakır il başkanı Av. Muhammed Dara Akar ise şunları söyledi; “Doğrusu Diyarbakır halkına bir kez daha sizin vasıtanızla teşekkürlerimi dile getirmek istiyorum. Hem darbe teşebbüsü gecesi hem de ardından gelen günlerde Diyarbakır halkı çok net bir şekilde meşru Ak parti hükümetinin ve Devletin yanında yer aldı.Bir ay boyunca Diyarbakır halkı, bütün bileşenleri ile STK’ları ile basını ile kurumlarıyla, Ak parti teşkilatlarıyla, hep dim dik ayaktaydı ve bizler ile beraberdi.

BÜYÜK BİR MORAL TEMİN ETTİ

Bu çok önemliydi ve bu büyük bir moralde temin etmemize sebep oldu. Bizde birkaç gündür, sayın milletvekilimizle bu teşekkür ziyaretlerinde bulunuyoruz aynı zamanda geleceğe dair bir olan planlama yaparken de hem basınımızın hem STK’larımızın ve halkımız görüşlerine de müracaat ediyoruz. Buralardan edindiğimiz bilgileri de hükümetimize ve parti merkezlerimize iletiyoruz. Çok önemli bir süreç içerisindeyiz hem bölge hem Diyarbakır için, çok hayırlı bir sürecin içerisindeyiz. Bölge halkının devletin yanında net bir şekilde yer alması tüm ülkede de büyük bir morale sebep oldu biliyorsunuz.Terör karşısında çok kararlı bir tutum sergiliyor takınıyor bölge halkı.

HALKIMIZI BEKLİYORUZ

Bu tutum Türkiye de belli bir yumuşamayı, özgüveni de beraberinde getirmiştir. Bundan sonraki süreçte de yakın zamanda Sayın Başbakanımızın Diyarbakır’a gelişi ile bu moral çok daha yüksek seviye ye erişecektir. Haftalardır, aylardır hükümetimiz Güneydoğu ya ve Diyarbakır’a ilişkin programını hazırlamakta. Başbakanımız Diyarbakır’a teşrifleri ile beraber bu programda açıklamış olacaktır. Diyarbakır sur başta olmak üzere tüm Diyarbakır halkı biraz daha geleceği görür hale gelecektir. Esnafımız, işsiz kardeşimiz, halkımız geleceğe daha ümitle bakacaktır.

ÇANTASI DOLU GELECEK?

Çünkü şundan eminim Sayın Başbakanımız çantası dolu gelecektir, projeleri açıklamaya gelecektir, yol haritasını açıklamaya gelecektir. Bu mana da da halktaki kuşkularda giderilmiş olacaktır çünkü bölgenin biliyorsunuz çok ciddi işsizlik meselesi var. Hem işsizliği azaltıcı hem sosyal, riski minimize edici hem de burada esnaf başta olmak üzere halkımızın yüzünü güldüren açıklamalar olacaktır bizlerde bu beklenti içerisindeyiz. Şuanda görüyorum ki Diyarbakır büyük bir heyecan var bölgede büyük heyecan var. Çünkü sadece Diyarbakır da değil bölgenin tamamında batı illerinden gelen teşkilatlar, belediyeler, milletvekilleri, sanatçılar ve iş adamları bölgeye akın edecektir.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULACAK

Yani bu önümüzdeki hafta sonu gönül köprüsü projesi kapsamında İstanbul başta olmak üzere batı illerinde Bursa, Kocaeli, samsun Ankara ve benzeri büyük illerimiz bölgeye gelecektir her biri ayrı illere gidecek İstanbul ise Diyarbakır’a misafir olarak gelecektir. Bölgede bir hareketlilik olacaktır gönül köprülerine sebep olacaktır. Batı illerinden gelen sanatçılar, iş adamları, yazarlar herkes bi mana da biraz daha bölgeye desteğini sunacaktır. Son olarak şunu ifade edeyim İstanbul yeni kapıda elde ettiğimiz o ruhu, o iklimi bu hafta sonu itibari ile bölgeye de taşımış olacağız ve sürekli bir şekilde bu devam edecektir.

BULUŞMA VE KUCAKLAŞMA

Kurban bayramı da ikinci önemli bir tarih olarak önümüzde duruyor, hafta sonu başlayacak olan süreç Kurban bayramını da kapsayacak şekilde genişleyecektir. Bölge de çok önemli etkinlikler, kurban dağıtımları, halk ile buluşmalar ve kucaklaşmalar gerçekleşecektir. Bu mana da hakikaten bütün toplum kesimlerini, siyasi partisi görüşü ne olursa olsun herkesin kucaklanacağı yeni bir anlayış söz konusu, bu havayı Diyarbakır’a da bölgeye de taşıyacağız eminim ki birçok sorunumuzun da çözümüne zemin oluşturacaktır. Buradan doğacak olumlu hava Türkiye yi halka halka mutlaka ben bu mana da da aziz Diyarbakır halkına ve bölge halkına çağrıda bulunuyorum. Mutlaka güçlü katılım gösterelim, hem gelen heyetleri çok kalabalıklarla karşılayalım hem Sayın Başbakanımızın muhtemel bir ziyaretinde çok güçlü bir şekilde karşılayalım ve bu huzur iklimini bu kardeşlik iklimini Türkiye ye yayalım teşekkür ediyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz