GYGD'nin Temsiliyeti!

Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği ile Diyarbakır Yerel Medya Derneği’nin bir birine karıştırılmasın ilişkin yazılı bir açıklama yapan GYGD, yaşanan karışıklığı gidermek mamacıyla bünyesinde bulunan gazetelerin isimlerini açıkladı

GYGD'nin Temsiliyeti!

İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejik Daire Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da düzenlenen 'Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi Çalıştayı’ ile ilgili Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği ve Diyarbakır Yerel Medya Derneği’nin yapmış olduğu iki farklı açıklama kentteki gazetecilerin kafasını karıştırdı.  Bunun üzerine harekete geçen Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği (GYGD) bünyesinde yer alan kentte yayım yapan gazeteleri açıkladı.

8 gazete GYGD bünyesinde

Yaşanan kafa karıklığını gidermek isteyen GYGD yönetim kurulu, derneklerinin bünyesinde Diyarbakır Söz ve Yayın Gurubu, Yenigün, Öz Diyarbakır, Güneydoğu Güncel, Olay Gazetesi ve Özgür Haber, Ergani Haber, Bismil Haber’in yer aldığını duyurdu.  GYGD tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği olarak geçtiğimiz hafta içinde Diyarbakır’da İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejik Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi Çalıştayı’ ile ilgili “Diyarbakır’dan hemen hemen hiçbir yerel gazete temsilcisinin davet edilmemesine dikkat çekip, kabul edilemez" tepkisini içeren bir yazılı açıklama yapmıştık.

Açıklamalar kafaları karıştırdı

Ciddi anlamda ve haklı olarak gündem oluşturan bu tepkimizin ardından kentte faaliyet yürüten ve kısa adı DİYMED olan, "Diyarbakır Yerel Medya Derneği" adlı kuruluş bir açıklama yapma zorunluluğu hissetmiş olacak ki, yaptı. Ardından söz konusu derneğin başkanı sosyal medya üzerinden, “Dernek Yönetim Kurulu” mahreciyle yapılan açıklamanın kendi bilgisi dışında yapıldığına vurgu yaparken, “Çalıştaya yerel gazetecilerin çağrılmamasını olumlayan” bir tavır ortaya koymuştur. Tabi bu beyanat ve karşı açıklama söz konusu derneği kendi iç sorunlarıdır, bizi bağlamaz. Ki asıl mevzumuzda bu değil. İki ayrı açıklamadan kafası karışan birçok meslektaşımız ve arkadaşımız, söz konusu çelişkinin kısa adı GYGD olan ve kentte ve ilçelerimizde yayımlanan birçok gazete ile beraber hareket eden “Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği”nde yaşandığını sanarak bizleri aradı.

“Her iki dernek bir birinden ayrılmalı”

Kamuoyunun, kentimizde faaliyet yürüten bu iki derneği birbirinden ayırmaları adına, söz konusu handikapın derneğimiz içinde olmadığını duyurma gereği hasıl olduğundan bu yazılı açıklamanın yapılması zaruri olmuştur. Ayrıca söz konusu derneğin ve iç çekişmeyle gündem olan “DİYMED”’in kentteki tüm yerel gazete, internet siteleri, televizyonlar adına hareket etme yetkisinin olmadığını belirtmek isteriz. Derneğimizin bünyesinde, Diyarbakır Söz ve Yayın Gurubu, Yenigün, Öz Diyarbakır, Güneydoğu Güncel, Olay Gazetesi ve Özgür Haber, Ergani Haber, Bismil Haber yer almaktadır. Saygılarımızla bildiririz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz