Görüş Bildir

Hırsız trafoya göz dikince!

Yenişehir ilçesinde elektrik trafosundan parça çalan hırsızlar, yüksek akıma neden oldu. Elektronik cihazlarda hasar oluştururken, mahalleli mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Hırsız trafoya göz dikince!

Hırsızların duvarı delerek trafodan maddi değeri yüksek olabileceği tahmin edilen bir parçayı çalması nedeniyle tüm mahalleye yüksek voltajda enerjinin gitmesi sonucu elektronik eşyalar arızalandı. Trafo aksamının çalınmasından büyük zarar gördüklerini ve mağdur olduklarını belirten Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Orta Okulu Aile Birliği Başkanı Mehmet Cevat Çalış, bu mağduriyetin ivedilikle ilgili muhataplar tarafından giderilmesini istedi.

Trafodan çalınan bir parçanın; okulun, çevredeki esnafların ve bina sakinlerinin elektronik cihazlarının bozulmasına sebep olduğunu dile getiren Çalış, "Şu anda bizim okulumuzdaki bilgisayarlar, fotokopi makinelerimiz, beyaz eşyalarımızın hepsi iflas etmiş, yani bozulmuştur." dedi. Bu tür hırsızlık vakalarının ilk kez olmadığını hatırlatan Çalış, "Trafomuz tenha bir yerde olduğundan ötürü duvarı deliyor, içeriye giriyorlar" diyerek, dikkat çekti.

DİYARBAKIR-Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi Batıkent mevkiinde bulunan trafodan hırsızların çaldığı bir parçanın eksikliğinden dolayı başta okul olmak üzere tüm mahalle sakinleri mağdur oldu.

Hırsızların duvarı delerek trafodan maddi değeri yüksek olabileceği tahmin edilen bir parçayı çalması nedeniyle tüm mahalleye yüksek voltajda enerjinin gitmesi sonucu elektronik eşyalar arızalandı.

Trafo aksamının çalınmasından büyük zarar gördüklerini ve mağdur olduklarını belirten Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Orta Okulu Aile Birliği Başkanı Mehmet Cevat Çalış, bu mağduriyetin ivedilikle ilgili muhataplar tarafından giderilmesini istedi.

Trafodan çalınan bir parçanın; okulun, çevredeki esnafların ve bina sakinlerinin elektronik cihazlarının bozulmasına sebep olduğunu dile getiren Çalış, "Bu parçayı kim, niçin çalmışsa onu bilemiyoruz. Zaten biz onları Allah'a havale ediyoruz. DEDAŞ'tan gelen mühendislerin yaptığı incelemeye göre ve onlardan aldığımız bilgiye göre o parçanın olmayışından ötürü yüksek gerilimin gelmesi ile cihazların yanmasına sebep olmuş. Şu anda bizim okulumuzdaki bilgisayarlar, fotokopi makinelerimiz, beyaz eşyalarımızın hepsi iflas etmiş, yani bozulmuştur." dedi.

"Muhatabımız DEDAŞ mı, güvenlik güçleri mi?"

Bu sıkıntının tam da karne dönemine denk geldiğini belirten Çalış, "Önümüzde, 2 hafta sonra karne dağıtacağız. Bu karneler nasıl hazırlanacak, basılacak, internetten ailelere nasıl bilgi verilecek endişesi içerisindeyiz. Bu mağduriyetimizin muhatabı DEDAŞ mı, güvenlik güçleri mi? artık her kimse giderilmesi lazım. Çocuklarımıza rahat bir ortamda eğitimlerini, karnelerini verelim. O sevinçlerini kursaklarında bırakmayalım." ifadelerini kullandı.

Küçük meblağlar uğruna büyük zararların oluştuğuna dikkat çeken Çalış, "Allah muhafaza eğer yüksek gelen o enerji mesai saatleri içerisinde gelmiş olsaydı belki çocuklarımıza zarar da verebilirdi. Hırsızın biri evine ekmek götürmek için mi yoksa uyuşturucu almak için mi onu bilemiyoruz. Gelip duvarı delmişler, oradan parçayı alıp götürmüşler. Belki 200 liralık olan parçayı 15-20 liraya satmışlar ve o parçanın olmayışından ötürü birçok esnaf, aile ve okulumuz mağdur oldu. Bir an önce bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Bu hırsızlık ilk kez olmuyor"

Bu tür hırsızlık vakalarının ilk kez olmadığını hatırlatan Çalış, "Aldığımız duyumlara göre bu olay sadece birkaç gün önce yapılan bir olay tek değil. Çevredeki esnaf ve vatandaşlardan aldığımız bilgilere göre hemen hemen her yıl aynı şekilde bu trafoya giriliyor. Trafomuz tenha bir yerde olduğundan ötürü duvarı deliyor, içeriye giriyorlar." açıklamalarında bulundu.

Çalış, "Onları elektrik çarpsa yine DEDAŞ'ı sorumlu tutacaklar. Artık bu DEDAŞ'ın mı yoksa güvenlik güçlerinin mi alması gereken bir önlem onu bilemiyoruz. Yetkililere buradan sesleniyoruz, bir an önce bu işin giderilmesi lazım. Her yıl bu şekilde bir parçanın veyahut kablonun çalınması bizleri sıkıntıya sokuyor." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi