HAK-PAR seçimlere bağımsız adaylarla katılıyor

Seçime katılmalarının keyfi olarak engellendiğini belirten HAK-PAR Parti Meclisi, seçimlere bağımsız adaylarla katılma kararı aldı.

HAK-PAR seçimlere bağımsız adaylarla katılıyor

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) 24 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerine, bağımsız adaylarla katılacaklarını açıkladı.

HAK-PAR Parti Meclisi yayınladığı açıklamada, Olağanüstü Hal rejimi altında seçimlere gidileceğine dikkat çekilerek, “Seçimlere katılma yeterliliği bulunan ve Haziran 2015 ve Kasım 2015 seçimlerine de katılan HAK-PAR’ın bu seçimlere ‘parti olarak’ katılması, hukuk dışı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının keyfi tutanaklarıyla; tamamen idari tasarruflarla engellendi” denildi. YSK’ye yaptıkları itirazın reddedilmesi üzerine toplanan HAK-PAR Parti Meclisi, seçimlere bağımsız adaylarla katılma kararı aldı.

BAĞIMSIZ ADAYLARLA KATILACAKLAR

“Seçimlere katılımı engellenmiş olsa da HAK-PAR seçimlere aktif olarak müdahale edecek ve seçim sonuçlarını etkileyecektir” sözlerine yer verilen açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olabilmek nerdeyse imkânsız hale getirilmiştir” denilerek HAK-PAR’ın sadece milletvekilliği için bağımsız aday göstereceği belirtildi.

İktidar ve muhalefetin tutumunun eleştirildiği HAK-PAR Parti Meclisi açıklamasında, Kürt partilerinin ittifak girişimlerinin milletvekilliği pazarlığı üzerinden yürütüldüğü iddiasına da yer verildi.

Açıklamada, “HAK-PAR hiçbir partiye eklemlenmeden; Milletvekilliği için mali imkânlarımız dâhilinde tüm seçim çevrelerinde birer bağımsız adayla seçimlere girecek; ayrıca milletvekilliği seçiminde bizim dışımızda yurtsever demokrat bağımsız adayların bulunması halinde onlarla da dayanışma içinde olacak ve destekleyecektir” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz