Görüş Bildir

Hakkarililer eylem için Ankara'ya hareket etti

Hakkari’nin il statüsünden çıkarılarak 'Çölemerik' adında ilçe olma kararının geçen hafta Cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe komisyonundan geçmesine yönelik protesto eylemleri sürerken, Hakkari il Kalsın Komisyonu, 5 minibüs ve özel araçlarla Ankara'ya doğru yola çıktı. Eylem için Ankara'ya gidenler davul-zurnayla uğurlandı.

Hakkarililer eylem için Ankara'ya hareket etti

Hakkari'nin il sasatüsünden çıkarılmasına yönelik başlayan eylemler sürüyor. Karar tepki gösteren STK'lar ve Hakkari İl Kalsın Komisyonu, eylemlerini Ankara'da sürdürme kararı aldı. Bu amaçla tahsis edilen 5 minübüs ve özel araçlarla yüzlerce kişi Ankara'ya gitmek üzere Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı önünde bir araya geldi. Buraya gelen vatandaşlar davul-zurna eşliğinde uğurlandı. Hakkarili Mimar Cemal Erip yaptığı basın açıklamasında Hakkari'nin il stütüsünden çıkartılıp 'Çölemerik' ilçesi olarak Plan Bütçe Komusyonu'dan geçmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Hakkari'nin ilçe yapılmaıs kararı Plan Bütçe komisyonundan geçti. Bu kararın bu hafta da Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna gelmesi bekleniyor. Biz de Hakkarililer olarak kentin kanaat önderleri, Sivil Toplum örgütü temsilcileri, esnaf ve muhtarlarımız bu kararın karşısında durmak için, bu kararın yanlış olduğunu tekrar dile getirmek için sesimizi TBMM'de dile getirmek için Türkiye genelinde yaşayan Hakkarililere bir çağrı da bulunduk. Şu anda hemşehrilerimiz bu Genel kurul görüşmelerinde bu kararın yanlış olduğuna dair seslerini yükseltmek için Ankara'ya toplanıyorlar. Biz de burada tahsis ettiğimiz minibüslerle halkımızı Ankara'ya yolcu ettik.Umarım sayın Cumhurbaşkanımız , sayın hükümetimiz, muhalefet partilerimiz bu kararın yanlış olduğununa kanaat getirirler ve bu karar meclisten geri döner. Bu çalışamıza katkıda bulunan tüm esnaflarımıza da teşekkür ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi