Görüş Bildir

Halfeti ve Birecik’te terör operasyonu: 22 gözaltı

ŞANLIURFA'nın Halfeti ile Birecik ilçelerinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, aralarında HDP yöneticilerinin de olduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Halfeti ve Birecik’te terör operasyonu: 22 gözaltı

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı,  PKK ile irtibatlı olan ve sosyal medya hesaplarından terör örgütü propagandası yapıp, devlet büyüklerine hakaret eden kişilere yönelik soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında polis ve jandarma ekipleri, terörist başı Öcalan'ın 4 Nisan'da kutlanan ancak bu yıl yasak getirilen doğum günü öncesi Halfeti ve Birecik ilçelerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

PKK PROPOGANDASI

Yapılan operasyonlarda, aralarında HDP Birecik eş başkanı Dilan Taş, Bekir Ö., Nurettin K., Sami B., Kazım B., Azad P., Seyhan B., Hacı Y., Osman Y., Hasari B., Hakkı K., Hüseyin M., Kadir Ç., Abdullah U., İbrahim Y., Halil G., Halil S., Abdulcelil A., Şevket Ç., Mustafa K., Mikail K. ve Bülent K., gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar şüpheliler sağlık kontörlünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Birecik İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğum günü öncesi Halfeti ve Birecik ilçelerinde güvenlik önlemleri artırıldı.

PKK'dan kaçan 5 terörist, Habur'da teslim oldu

IRAK'ın kuzeyindeki PKK kamplarından kaçarak Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'na gelen 2'si kadın 5 militan, güvenlik güçlerine teslim oldu.

KK'nın Irak'ın kuzeyinde bulunan kamplarından kaçan 2'si kadın, 5 terörist, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'na geldi. Burada jandarmaya teslim olan teröristler, ifadeleri alınmak üzere Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Son teröristlerle birlikte, Mart 2019'dan bu yana 14'ü kadın, 35 PKK'lının Habur'da güvenlik birimlerine teslim olduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi