Görüş Bildir

Halk bunu unutmayacaktır

HÜR Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye'nin İsrail ile anlaşmaya varmasını sert dilde eleştirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, bu anlaşmayı onaylamaması çağrısında bulundu. Yapıcıoğlu, "Memurlarınız Roma'da anlaşmaya imza attı. Aslında hiç ilişki kurmamanız gereken İsrail Siyonist terör rejimi ile 'ilişkileri düzelteceğiz' diye eğer bu anlaşmayı onaylarsanız, emin olun bu halk bunu unutmayacaktır" dedi.

Halk bunu unutmayacaktır

Mardin'in Midyat İlçesi'nde partisinin verdiği iftar yemeğine katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye'nin İsrail ile anlaşmaya varmasına tepki gösterdi. 20 gün önce Midyat'ta ve İstanbul'da meydana gelen patlamaları da değerlendiren Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Henüz bu Ramazan ayının başında, daha 20 gün önce Midyat'ta bir bomba patlamıştı. Dün çok daha şiddetli bir saldırı bu kez İstanbul'da gerçekleşti. Bu mübarek ramazan ikliminde bile maalesef kan akmaya devam ediyor. Özellikle de İslam coğrafyasında, Müslümanlar'ın memleketlerinde çok ciddi olaylar, çok ciddi katliamlar ve gözyaşı akmaya devam ediyor. Ben bu vesileyle hem Midyat'ta hem İstanbul'da hem de memleketin farklı bölgelerinde yapılan saldırılarda haksız yere, zulmen katledilmiş bütün mümin kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum."

"İSRAİL SİYONİST TERÖR REJİMİ İLE İLİŞKİ KURMAMANIZ GEREK"

İsrail ile varılan mutabakatı eleştiren Yapıcıoğlu, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, şöyle konuştu:

"Hatırlarsanız Mavi Marmara'da şehit olanlar için zatın birisi şöyle demişti; 'Onlar meşru otoriteden izin almadan yola çıktılar, bu nedenle şehit bile sayılmazlar.' Hatırladınız değil mi? İsmi lazım değil. Peki, şimdi Gazze'ye malzeme göndermek için İsrail'i meşru otorite olarak fiilen kabul eden, mallarını İsrail'in limanlarına gönderenlerin, daha doğrusu o anlaşmaya imza koyanların, bu sözü söyleyenden veya bu sözden ne farkı kaldı. Eğer siz gerçekten oradaki kardeşlerimizin, o ambargo altında zulme uğramasını istemiyorsanız, siz Filistin'i bir devlet olarak tanıyorsunuz. O zaman Gazze Limanı'nı imar eder ve yapacağınız yardımları gemilerle Gazze Limanı'na gönderirler. O zaman biz de anlayalım ki Gazze'nin üzerindeki deniz ablukası, deniz ambargosu kalkmış. Buradan hükümete bir çağrıda bulunuyorum ve sayın Cumhurbaşkanı'na; bu anlaşmayı imzalamak üzere gönderdiğiniz memurlar, Roma'da anlaşmaya imza attı. Bu anlaşma ancak, sizlerin onayınızdan sonra yürürlüğe girecek. Sakın ha, aslında hiç ilişki kurmamanız gereken İsrail Siyonist terör rejimi ile 'İlişkileri düzelteceğiz' diye, bu anlaşmayı eğer onaylarsanız emin olunuz bu halk bunu unutmayacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi