Görüş Bildir

Halk Dolandırıldı Savcılık İncelemeli

Diyarbakır’da bir GSM şirketine ait bayilerinin vatandaşları dolandırdığı iddiasına ilişkin açıklamalarda bulunan Tüketici Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Niyazi Kavar, savcılığın soruşturma başlatmasını istedi.

Halk Dolandırıldı Savcılık İncelemeli

Diyarbakır’da bir GSM şirketine ait bayilerinin vatandaşları dolandırdığı iddiasına ilişkin, Tüketici Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Niyazi Kavar, soruşturma başlatmasını istedi.

İddialara göre, Bir GSM şirketinin bayilerinde faturalarını düzenli olarak ödeyen vatandaşlar, aylar sonra hatlarının kapanması sonucu aynı bayiye tekrar gitti. Bayilerin kapalı olduğunu gören müşteriler, dolandırıldıklarını anladı. Dolandırıcıların, sistemde buldukları bir açıkla ödenen faturaları kendi hesap kartlarına yatırdıkları öne sürüldü.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tüketici Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Kavar, vatandaşların bu konuda daha dikkatli olması uyarısında bulunarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının bu konuda soruşturma başlatması gerektiğini söyledi.

Söz konusu durum hakkında şikâyet aldıklarını belirten Kavar, “Bugünlerde, bir GSM operatörünün Diyarbakır’da, özellikle GSM operatörünün bayisi konumundaki bazı kişilerin, tüketicilerin bu GSM operatörlerinden aldığı hizmet karşılığı ödedikleri o fatura bedellerinin GSM operatörüne yatırılmadığı ve GSM operatörlerinde tüketicilere mesajlar geldiği  ‘borcunuz var’ diye bir şeyler oluyor. Tüketicilerden bazı şikâyetler alıyoruz. Maalesef bu konuyla ilgili olarak derhal cumhuriyet savcılığının bu dolandırıcılar hakkında işlem yapması gerekiyor.” dedi.

Mağdurlara dekontlarını saklaması uyarısında bulunan Kavar,  “Tüketicilerden aldığımız bilgilere göre bu tür yerlerin o GSM operatörünün markasının ambleminin o dükkânların iş yerlerinin üstünde olduğu yerlerde ödemeler yaptıkları şekilde bilgiler geliyor. Bunlar doğruysa tüketiciler karşı tarafa ödedikleri gösteren belgelerini atmasınlar, saklasınlar. Bu belgeleri en azından ispatlayıcı açısından saklamaları gerekiyor. Bu durumda olan tüketicilerin, savcılığa kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmalı, elindeki belgelerle tüketici hakem heyetlerine gidip borçlarının olmadığı şekilde karar almalarını tavsiye ediyorum. Bu kararı aldıktan sonra aldığı bu kararı GSM operatörüne bildirip ‘sizin ambleminizi içeren bir iş yerine gidip ödedim. Ben işimi doğru yaptım ama bir haksızlığa uğrayan benim’ şeklinde bir başvuru yapmaları lazım.” ifadelerini kullandı.

GSM operatörlerinin tedbirsiz davrandığını bu nedenle kötü niyetlilerin rahat bir şekilde bayi açtığını söyleyen Kavar, “Zaten GSM operatörlerinin böyle denetimsiz şekilde, rahat rahat insanların, kişilerin bayi açarak onların amblemini içeren tabelalar asarak iş verilmeleri de ilginç, o GSM operatörünün zamanında tedbir alması gerekir. Kendi adına piyasa bu tür faaliyetleri gösteren bir yerlerin olması bunların dikkatini çekmesi lazım. Piyasa bu kadar bol miktarda bayi var, bunların hiç mi dikkatini çekmemiş. Dikkatini çekmiş olması lazım. Ben GSM operatörünün burada tedbirsiz davrandığını düşünüyorum. Onların büyük bir sorumluluğu var. O sorumluklarını yerine getirmemişler. Bundan kaynaklı bir mağduriyet yaşanmış anlaşılıyor. Bu yüzden tüketiciler ödedikleri makbuzları saklayıp hakem heyetlerine veya gerekirse mahkemeye ibraz edip ödemelerden muaf tutulmaları, ödeme yapmış olmaları nedeniyle borçlarının silinmesini istemeleri GSM operatörünün de artık zararı neyse sineye çekmesi gerekiyor. Onların eksik işlemleri, denetimsizliği sonucu oluşan bir şeydir. Bu mağduriyete, bu soruna bir şekilde bir çözüm bulmaları gerekiyor.” diye konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi