Görüş Bildir

Halk oylamasına doğru

Batman Evet Platformu Sözcüsü Mehmet Ergin, "Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrarı bir türlü tadamamış vatandaşları olarak 16 Nisan’da önümüze konacak referandum sandığını tarihi bir fırsat görmekteyiz." dedi.

Halk oylamasına doğru

100 sivil toplum kuruluşunun katılımı ile oluşturulan Batman Evet Platformu, Batman İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen basın açıklamasında, platform sözcüsü Mehmet Ergin, darbe anayasaları dolayısıyla güçlü hükümetlerin kurulamadığını belirtti.

Mevcut sistemle ülkenin istikrar sorunu yaşadığını, hükümetler kurulamadığını ve askeri darbelerin gerçekleştiğini anlatan Ergin, bu nedenle halk oylamasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

BATMAN'DA EVET HAREKATI

Halk oylamasını tarihi bir fırsat olarak gördüklerini vurgulayan Ergin, "Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrarı bir türlü tadamamış vatandaşları olarak 16 Nisan’da önümüze konacak referandum sandığını tarihi bir fırsat görmekteyiz. Dünyanın ve bölgesinin parlayan yıldızı olan Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyabilmenin yolu referandumdan geçmektedir. Küresel ve bölgesel şer odaklarının oyunlarını bozmak, dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdur insanların ümidi olan Türkiye Cumhuriyeti devletini güçlü kılmak için önümüze gelen fırsatı layıkıyla değerlendirmek zorundayız." diye konuştu.

İstikrarsızlık, huzursuzluk, kan, gözyaşı, zulüm, fukaralık ve nefret üreten mevcut hükümet sisteminin sonlandırılması gerektiğini kaydeden Ergin, "Milletin iradesini, askeri ve sivil bürokrasinin tasallutundan kurtarmak, yetkisini milletten almayan vesayetçi güç odaklarına 'dur' demek için, siyasi iktidarların dahili ve harici düşmanlara direnebilecek yetkiye kavuşması, mevcut durumdaki tıkanıklığın giderilmesi  için 'Evet' diyoruz." ifadesini kullandı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi