Görüş Bildir

Halk özgürlüğe bedel ödemiştir

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Hiç beklemediğimiz bir anda halkımız, ülkenin özgürlüğü, adaleti ve hak için ayağa kalkıp bedel ödedi." dedi.

Halk özgürlüğe bedel ödemiştir

Kaya, derneklerince Yenişehir ilçesindeki bir salonda düzenlenen 15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Mücadele Fıkhımız Paneli'nde yaptığı konuşmada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin, Türkiye açısından bir milat olduğunu söyledi.

15 Temmuz'un ülke tarihinin gördüğü en vahşi katliamlarından biri olduğunu belirten Kaya, "Dini tanınmaz hale getirmenin ortaya çıkardığı bu zihniyetin insanları nasıl robotlaştırıldığını ve bir anlamda canavarlaştığına şahitlik ettik." dedi.

ÜLKENİN ÖZGÜRLÜĞÜ

Kaya, şunları kaydetti:

 "Hiç beklemediğimiz bir anda halkımız, ülkenin özgürlüğü, adaleti ve hak için ayağa kalkıp, bedel ödedi. Halkımızın genel anlamda İslam'dan yana olduğunu hepimiz kabul ediyorduk ama ben bunun için bir bedel ödemeyi göze alabilecek noktasında iyimser değildim ama 15 Temmuz'da karşılaştığımız tablo bu yönüyle Rabbimize hamd etmeyi gerektiren bir tablo ortaya çıktı."

Panele, bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi