Görüş Bildir

Hangi belediyelere kayyum atandı - Kayyum atanan belediyeler

Türkiye geneli 11 Eylül sabahı 28 belediyeye atanan kayyumlar ile uyandı. Peki kayyum atanan belediyeler hangileri. Detaylar diyarbakirsoz.com'da

Hangi belediyelere kayyum atandı - Kayyum atanan belediyeler

Türkiye güne 28 belediyeye kayyum atamaları ile uyandı. İçişleri Bakanlığı'nca 28 belediyeye kayyum atandığı ve atanan kayyumların da isimlerinin açıklandığı öğrenilirken, kayyum atanan belediyelerin hangi partiden olduğu sorusu da cevabını buldu. Başta HAkkari ve Batman olmak üzere Diyarbakır'ın SUR belediyesine de düzenlenme, tarafları ayağa kaldırdı. Belediyelerden 24'ünün PKK'ya 4'ünün de FETO'ya destek sağladığı için atandığı ve Batman'ın 4 belediyesi kayyum atananlar arasında olduğu açıklandı. Giresun ve Konya'da da iki belediyenin aynı şekilde atamasının devralındığı belirtildi. 1 Eylül KHK kapsamında ve ilan edilen OHAL ile FETO'dan sonra sıra PKK terör örgütüne gemişti. Bu kapsamda PKK ve FETO'ya yandaşlk yaptığı belirlenen destek verdiği kapsamında 24'ü HDP'li 3 AK PArti ve 1 MHP'li belediyeye kayyum atandığı açıkladı. PEki atanan kayyumlar kimler? Kayyum atanan belediyeler hangileri gibi detaylara haberimizden ulaşabilrsiniz. Tüm detaylar Diyarbakirsoz.com'da

KAYYUM ATANAN BELEDİYELER

Sabah saatlerinde atanan ve göreve başladıkları iddia edilen kayyumlar ve atanma sebebpleri hatta atandığı belediyeler detayları yavaş yavaş medyaya sızmaya başladı. Sabahtan beridir doğuda süren elektrik kesintisinin yanına mobil ağlardaki kesinti de eklenince herkes acaba neler oluyor? diye merak etmeye başladı. Apolitik görüntü ile partilere sızmış olan PKK ve FETO'ya artık geçit yok. Görevden alınan meclise bağlı üyelerin yerine 15 gün içerisinde yenilerinin atanacağı ve göreve başlayacakları açıklandı.

16 - Mardin Mazıdağı İlçe Belediyesi Halit Benek (Kaymakam)

17 - Mardin Nusaybin İlçe Belediyesi Ergün Baysal (Kaymakam)

18 - Muş-Bulanık İlçe Belediyesi Ömer Şahin (Kaymakam)

19 - Siirt -Eruh İlçe Belediyesi Murtaza Dayanç (Kaymakam)

20 - Şanlıurfa-Suruç İlçe Belediyesi Tarık Açıkgöz (Vali Yardımcısı)

21 - Şırnak-Cizre İlçe Belediyesi Ahmet Adanur (Kaymakam)

22 - Şırnak-Silopi İlçe Belediyesi Savaş Konak (Kaymakam)

23 - Van-Edremit İlçe Belediyesi İbrahim Özkan (Vali Yardımcısı)

24 - Van-Erciş İlçe Belediyesi Mehmet Şirin Yaşar (Kaymakam)

25 - Van-İpekyolu İlçe Belediyesi Önder Can (Vali Yardımcısı)

26 - Van-Özalp İlçe Belediyesi Serdar Karal (Kaymakam)

27 - Batman-Beşiri-İkiköprü Belde Belediyesi Mustafa Maslak (Kaymakam)

28 - Iğdır-Merkez- Belde Hoşhaber Belediyesi Bilgehan Karanfil (Vali Yardımcısı)"

HDP'NİN YANINDA AK PARTİDEN 3, MHP'DEN 1 BELEDİYE MEVCUT

Belediyelere kadar sızmış olan terör örgütü mensuplarının da temizlemesine yönelik çalışmalar başladı. Ak Parti'den 3 MHP'den 1 belediyenin kayyuma dahil olduğu belirtildi.

2 İL VE 24 İLÇE

 İçişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada, “Belediyeler, vatandaşımızın kullandığı oyu, verdiği vergileri ve demokrasinin sunduğu iklimi istismar ederek ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden terör örgütlerinin etkisi altına giriyorsa, milli iradeyi gasp edenlere karşı tedbir almak devletin asli görevidir” ifadeleri yer aldı. Söz konusu belediye başkanlarının 2'sinin il, 24'ünün ilçe, 2'sinin belde belediye başkanı olduğu ve 12'sinin halen tutuklu olduğu vurgulanan açıklamada, "Demokrasi ve hukuk devleti anlayışında millet iradesinin yerel yönetimlere yansıması esastır. Ancak belediyeler; vatandaşımızın kullandığı oyu, verdiği vergileri ve demokrasinin sunduğu iklimi istismar ederek ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden terör örgütlerinin etkisi altına giriyorsa, milli iradeyi gasp edenlere karşı tedbir almak devletin asli görevidir. Vatandaşlarımızın verdiği vergilerle oluşan kaynaklar ve verdiği oyla oluşan siyasi irade, terör örgütlerine devşirilemez." ifadelerine yer verildi.

AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE

"Seçimle iş başına gelip, milletin hür iradesini suç işlemek için kullanmanın meşruiyeti yoktur. Elbette hiçbir hukuk düzeni hakların açıkça kötüye kullanılmasını korumaz. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünü işletmek devletin görevidir. Milletin beklediği de budur.

Terör örgütleri karşısında ülkenin birlik ve beraberliğini, milletin ferasetiyle, işleyen demokrasi, işleyen hukuk ve işleyen devlet tesis edecektir. Bu işleyişi sağlamayı teminen, görevlendirme yapılan belediyelerde, kaynaklar terör örgütlerine değil o yörede yaşayan vatandaşlarımıza sunulacağı için, hizmetler en iyi şekilde yürütülecektir.

BATMAN'DA 4 BELEDİYE

Batman Belediyesi, Gercüş ve Beşiri ilçe ile Beşiri-İkiköprü belde Belediyelerine kayyum atandı. Pazar günü erken saatlerde kayyumun atandığı Belediyelerin etrafında sıkı güvenlik önlemleri aldı. Sivil polis ekipleri, görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları ile Belediye Meclis üyelerini binaya girişine izin vermedi.

HAKKARİ KARIŞTI

Hakkari'de belediyeye kayyum atanmasının ardından, belediye önünde toplananlarla polis arasında gerilim yaşandı. Polis dağılmayan gruba müdahale etti.Terör örgütü PKK/KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında 28 belediye başkanının yerine yeni görevlendirmeler yapılmasının ardından Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy BatmanBelediyesinde, Vali Yardımcısı Bilal Özkan Sur Belediyesinde, Kaymakam Murat KütükSilvan Belediyesinde, Kaymakam Savaş Konak ise Silopi Belediyesinde görevine başladı. Söz konusu 4 belediye binasının çevresinde polis ekiplerince yoğun güvenlik önlemi alındı. Ekipler, binalara girişlere ise izin vermiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir